"Hoe houd jij het sporten wel vol?" vraagt collega Inge regelmatig. "Wat is jouw geheim?" Het geheim is dat er geen geheim is, discipline is het toverwoord. Dat, en een stok achter de deur. Elske, elke woensdagochtend weer, de personal trainer met wie ik inmiddels zo’n band heb dat ik haar niet wil laten zitten. Dus, voor wie geen Elske in de buurt heeft, hier een paar tips:

1.      LEVENSSTIJL!  Integreer het in je leven, dat doe je door:

2.      VASTE DAG. Agenda-punt. Onderdeel van de dag. Training voor je lichaam & geest. Elke woensdagochtend 9 uur zit het ingesleten. Al drie jaar lang. Zoals een rivier zijn weg naar de zee zoekt, fiets ik naar de sportschool. Eerst lever ik mijn dochter af op ’t schoolplein, en trap dan door naar Elske op het Frederiksplein. Routine, routine, routine.

3.      TRAININGSMAATJE. In mijn eentje trainen vind ik half niet zo leuk en gezellig, dus zocht ik fluks een trainingsmaatje. Bijkomend voordeel is dat ik Dionne niet af te durf zeggen. Stok achter de deur heet zoiets ook wel.

4.      PERSONAL TRAINER DELEN. Zoek een sportschool waar je in een groepje bij een Personal Trainer (of PT in hippe kringen) kunt. Dionne & ik delen de kosten én…

5.      EEN PERSONAL TRAINER WAAR JE OOK KOFFIE MEE ZOU DRINKEN. Vorig jaar was Elske met zwangerschapsverlof, toen had ik een mannelijke PT. Lieve jongen, maar zijn moeder was jonger dan ikzelf, ik miste Els, ik miste onze vrouwenpraat. Ik weet wel dat ik in een sportschool ben om te trainen, maar het leidt mijn onwillige geest af om toch even te kletsen.

6.      VOOR & NA FOTO. Hoeft niet uitgelegd.

7.      DE GLOW, DE GLOW. IK. STOP. ER. MEE. NU. Denk ik om 9.02 al, als mijn trainingsuurtje koud 2 minuten is ingegaan. Lig ik daar weer als een oompa-loompa op zo’n Swiss Ball (en maar proberen mijn kruis bij elkaar te houden), of maak ik een ingewikkelde squat.

Ik vind trouwens de namen net zo bizar als de oefeningen zelf: ik bedoel maar: burpees, lunge jumps, adducator stretch: hállo. Maar om 10 uur heb ik een glow waar geen blusher tegenop kan. Nooit krijg ik zo veel complimenten over mijn huid als op den woensdagmiddag. Als Claudia 2.0 huppel ik naar buiten. Zo. Dat. Zit. Er. Op.

En o, ja, er zijn vast mensen die zeggen: ja, duuuuuuuhhhh, die armen op deze foto zijn vast fotogeshopt. Of: de vrouw heeft makkelijk praten.

Nee, elke woensdag trekken deze armen aan 10 kilo gewichten. Wil vast niet iedereen, hoeft ook niet. Maar ik vind het lekker, en ik heb de illusie dat ik als 50-er nog even, heel éven, de kipfilets die mee zwaaien onder mijn armen op afstand houdt.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising