Herpes Simplex is de naam.

Onthoudt u die?

Afgelopen week was een première van Het Nationale Ballet. GALA op het hoogste niveau. Geen spijkerbroeken, windjacks en goodiebags met daarin Minions-vlokken (seriously, ooit meegemaakt bij de première van Verschrikkelijke Ikke 3) maar HET ECHTE WERK. Een heuse serieuze dresscode, Black Tie. Ik koos mijn mooiste jurk, mijn hoogste hakken, toefde mijn haar nog eens lekker op en keek in de spiegel:

Ieeeeehhh!

Een koortslip.

Van buitensporige proportie.

Herpes Simplex heet-ie ook wel. Had hem al twee weken, maar was er zo mee vergroeid dat ik het eigenlijk vergeten was.

Sterker, deze herpes simplex liet ik zelfs wel eens in mijn voordeel werken.

Wilde mijn man een avond zoenen, hoefde ik alleen maar dreigend naar mijn lip te wijzen.

Besmettelijk, besmettelijk, schreeuwde mijn mond.

Lees ook: Claudia's bog: 'De hobby die me bijna mijn huwelijk kostte'

Even wat feitjes: het herpesvirus is geworteld in je hersens, steekt in stresstijden de kop op en is ook buiten je mond reuze besmettelijk. Je komt er nooit meer vanaf, je kunt alleen de schade een beetje verminderen met bijvoorbeeld lysine, een soort aminozuur. En anders: vette pech!

Zoals ik dus nét voor de première.

Maar ach, wat wilde ik graag bij mijn zwarte Claes Iversen-japon een knalrode lipstick. Normaal gesproken een perfecte match.

‘Ach, wie ziet die lip nou’, dacht ik. Dus kalkte ik lekker flink veel lipstick op (wat niet mag - weet ik heus wel - besmetting door make-up, maar hé, het was een noodsituatie).

“Heb je je lip laten opspuiten?” vroeg vriendin Elleke bij binnenkomst in het Muziektheater. Getsie, heb je een ziekte onder de leden, krijg je nog een beschuldiging ook.

Maar goed, de zaal was donker, ik wende mijn gezicht af, en bukte vooral mijn hoofd naar benee.

En toen kregen Elleke & ik na afloop André van Duin in het vizier. Onze jeugdheld. Een diep weggestopt verlangen om met hem op de foto te gaan, kwam naar boven.

Met mijn hand voor mijn mond stapte ik op hem af.

En André wilde met ons op de foto. En zijn man Martin wilde de foto wel nemen. Zo lief, zo aardig.

Ik kon hem wel zoenen.

André.

Sterker: ik wilde hem zoenen.

Totdat... ooo, nee, besmettingsgevaar.

Dus: ik heb André niet gezoend, ik heb mijn man niet gezoend. Maar nu ben ik er klaar mee. IK WIL WEER KUSSEN.

De Lysine-tabletten zijn besteld.

Reacties (5)

Crystal Bradd
6/5 | 

Ik gaf bijna het leven op toen mijn man zei dat hij wil scheiden, want het kwam als een verrassing voor mij, ik vroeg hem wat het probleem was, maar hij is gewoon moe en hij is nu geïnteresseerd in een andere vrouw, toen vertelde mijn instinct me dat er iets was verkeerd met hem omdat dit zo ongebruikelijk is, een vriend stelde me voor aan een man krachtige man genaamd Dr Ajayi, ze vertelde me dat hij de persoon is die haar man terug naar huis brengt na 2 jaar scheiding, ik schreef de spreukenmaker en legde mijn situatie uit aan hem vertelde hij me wat het probleem was en wat er moest gebeuren om mijn man van gedachten te laten veranderen over de scheiding, ik volgde de instructies van dr. Ajayi en binnen twee dagen begon ik het goede in mijn man te ervaren en hij vertelde ik wil niet scheiden maar wil de rest van zijn leven bij mij zijn. Als u een situatie tegenkomt die u niet bevalt in uw huwelijk of relatie, neem dan contact op met Dr Ajayi op zijn Viber- of Whatsapp-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

Erica Watson
7/5 | 

Ik was 4 weken in tranen omdat mijn man zei dat hij wilde scheiden. Ik was zo in de war en diepbedroefd. Tot ik op een heel goede dag van dr. Ajayi hoorde, las ik enkele getuigenissen op zijn site hoe hij in staat was om verbroken relaties te verzoenen, dus besloot ik hem een kans te geven. Ik nam contact met hem op en hij vertelde me dingen die gedaan moesten worden om een spreuk uit te spreken. Eerst was ik aan het overwegen of ik het zou doen, en ik besloot het eens te proberen. ik deed wat dr. Ajayi de spreukenmaker me zei te doen, daarna niet tot 7 dagen pauze uit het niets mijn man die me zonder enige reden verliet kwam op een avond terug naar huis en smeekte me terug te hebben, hij kwam zelfs met zijn broer en smeekte om vergeving. Na zoveel pijn ben ik geslaagd, mijn man kwam nog steeds terug, ik ben zo blij. allemaal dankzij Dr Ajayi, je kunt bij hem terecht voor elk soort spreukwerk. Ik geloof dat hij je door je RELATIE-problemen heen zal helpen.

E-mail: drajayi1990@gmail.com
Viber / Whatsapp: +2347084887094

Bezoeker
8/5 | 

Goedendag allemaal, ik was op deze pagina in december toen ik het moeilijk had in mijn huwelijk en ik zocht hulp om het probleem bij mij thuis op te lossen, omdat mijn man ons vroeg om te scheiden na 10 jaar huwelijk. Ik had het geluk Dr Ajayi online te ontmoeten, een krachtige spirituele man met wie ik mijn probleem besprak, hij liet me begrijpen dat ze niets in het leven zijn zonder een oplossing, hij vertelde me de noodzakelijke dingen die ik moest doen en ik deed zoals aangegeven, op op de derde dag van de betovering begon ik verbetering in mijn huis op te merken en mijn man is totaal veranderd toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, hij let nu altijd op me en heeft nooit meer iets gezegd over de scheiding, ik ben dr. Ajayi dankbaar dat je dat bent het beste. Als je een moeilijke tijd doormaakt in je relatie en een oplossing wilt, raad ik Dr Ajayi voor je aan. Neem contact met hem op via Whatsapp / Viber-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

Bezoeker
9/5 | 

Omdat onze gezichten anders zijn, zijn onze problemen ook. Ik weet niet welke moeilijkheid u ondervindt, maar ik wil dat u dat weet als u echt uit uw beproeving wilt komen. Er is een oplossing voor jou. Ik wil een man genaamd Dr. Ajayi aan het publiek voorstellen, hij is een spreukmaker en hij heeft me een jaar geleden geholpen om mijn huwelijk te redden. mijn man verliet het huis en zei dat hij niet langer geïnteresseerd was in onze verbintenis, het was een schok voor me omdat ik me niet kan herinneren dat we ruzie hadden, later kom ik erachter dat hij bij een andere dame was, ik smeekte hem om naar huis terug te komen om bij mij te zijn en de kinderen maar hij speelde zichzelf niet meer, ik kwam er later achter dat hij bezeten was van een charme door de dame met wie hij is. Ik nam contact op met dr. Ajayi en de charme werd ongedaan gemaakt na 3 dagen van de betovering en mijn man keerde terug naar huis. Dr. Ajayi kan elke soort spreuk uitvoeren. Neem contact met hem op via Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

fannyvberg@gmail.com
Joined30.5.2021
10/5 | 

mijn huwelijk werkte niet, mensen adviseerden me om van mijn man te scheiden omdat hij een chronische bedrieger en een dronkaard was, het was een zeer vreselijke situatie om samen te leven met een dronken en bedriegende echtgenoot, het enige wat ik wilde was een verandering, dus nam ik contact op met heer Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij vertelde me dat hij mijn verbintenis met mijn man zou herenigen met zijn betovering, heer Bubuza vertelde me wat ik moest doen, wat ik meteen deed en vandaag vier ik het omdat mijn man helemaal is gestopt met drinken en vreemdgaan . Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising