Herpes Simplex is de naam.

Onthoudt u die?

Afgelopen week was een première van Het Nationale Ballet. GALA op het hoogste niveau. Geen spijkerbroeken, windjacks en goodiebags met daarin Minions-vlokken (seriously, ooit meegemaakt bij de première van Verschrikkelijke Ikke 3) maar HET ECHTE WERK. Een heuse serieuze dresscode, Black Tie. Ik koos mijn mooiste jurk, mijn hoogste hakken, toefde mijn haar nog eens lekker op en keek in de spiegel:

Ieeeeehhh!

Een koortslip.

Van buitensporige proportie.

Herpes Simplex heet-ie ook wel. Had hem al twee weken, maar was er zo mee vergroeid dat ik het eigenlijk vergeten was.

Sterker, deze herpes simplex liet ik zelfs wel eens in mijn voordeel werken.

Wilde mijn man een avond zoenen, hoefde ik alleen maar dreigend naar mijn lip te wijzen.

Besmettelijk, besmettelijk, schreeuwde mijn mond.

Lees ook: Claudia's bog: 'De hobby die me bijna mijn huwelijk kostte'

Even wat feitjes: het herpesvirus is geworteld in je hersens, steekt in stresstijden de kop op en is ook buiten je mond reuze besmettelijk. Je komt er nooit meer vanaf, je kunt alleen de schade een beetje verminderen met bijvoorbeeld lysine, een soort aminozuur. En anders: vette pech!

Zoals ik dus nét voor de première.

Maar ach, wat wilde ik graag bij mijn zwarte Claes Iversen-japon een knalrode lipstick. Normaal gesproken een perfecte match.

‘Ach, wie ziet die lip nou’, dacht ik. Dus kalkte ik lekker flink veel lipstick op (wat niet mag - weet ik heus wel - besmetting door make-up, maar hé, het was een noodsituatie).

“Heb je je lip laten opspuiten?” vroeg vriendin Elleke bij binnenkomst in het Muziektheater. Getsie, heb je een ziekte onder de leden, krijg je nog een beschuldiging ook.

Maar goed, de zaal was donker, ik wende mijn gezicht af, en bukte vooral mijn hoofd naar benee.

En toen kregen Elleke & ik na afloop André van Duin in het vizier. Onze jeugdheld. Een diep weggestopt verlangen om met hem op de foto te gaan, kwam naar boven.

Met mijn hand voor mijn mond stapte ik op hem af.

En André wilde met ons op de foto. En zijn man Martin wilde de foto wel nemen. Zo lief, zo aardig.

Ik kon hem wel zoenen.

André.

Sterker: ik wilde hem zoenen.

Totdat... ooo, nee, besmettingsgevaar.

Dus: ik heb André niet gezoend, ik heb mijn man niet gezoend. Maar nu ben ik er klaar mee. IK WIL WEER KUSSEN.

De Lysine-tabletten zijn besteld.

Reacties (2)

Crystal Bradd
3/2 | 

Ik gaf bijna het leven op toen mijn man zei dat hij wil scheiden, want het kwam als een verrassing voor mij, ik vroeg hem wat het probleem was, maar hij is gewoon moe en hij is nu geïnteresseerd in een andere vrouw, toen vertelde mijn instinct me dat er iets was verkeerd met hem omdat dit zo ongebruikelijk is, een vriend stelde me voor aan een man krachtige man genaamd Dr Ajayi, ze vertelde me dat hij de persoon is die haar man terug naar huis brengt na 2 jaar scheiding, ik schreef de spreukenmaker en legde mijn situatie uit aan hem vertelde hij me wat het probleem was en wat er moest gebeuren om mijn man van gedachten te laten veranderen over de scheiding, ik volgde de instructies van dr. Ajayi en binnen twee dagen begon ik het goede in mijn man te ervaren en hij vertelde ik wil niet scheiden maar wil de rest van zijn leven bij mij zijn. Als u een situatie tegenkomt die u niet bevalt in uw huwelijk of relatie, neem dan contact op met Dr Ajayi op zijn Viber- of Whatsapp-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

Erica Watson
4/2 | 

Ik was 4 weken in tranen omdat mijn man zei dat hij wilde scheiden. Ik was zo in de war en diepbedroefd. Tot ik op een heel goede dag van dr. Ajayi hoorde, las ik enkele getuigenissen op zijn site hoe hij in staat was om verbroken relaties te verzoenen, dus besloot ik hem een kans te geven. Ik nam contact met hem op en hij vertelde me dingen die gedaan moesten worden om een spreuk uit te spreken. Eerst was ik aan het overwegen of ik het zou doen, en ik besloot het eens te proberen. ik deed wat dr. Ajayi de spreukenmaker me zei te doen, daarna niet tot 7 dagen pauze uit het niets mijn man die me zonder enige reden verliet kwam op een avond terug naar huis en smeekte me terug te hebben, hij kwam zelfs met zijn broer en smeekte om vergeving. Na zoveel pijn ben ik geslaagd, mijn man kwam nog steeds terug, ik ben zo blij. allemaal dankzij Dr Ajayi, je kunt bij hem terecht voor elk soort spreukwerk. Ik geloof dat hij je door je RELATIE-problemen heen zal helpen.

E-mail: drajayi1990@gmail.com
Viber / Whatsapp: +2347084887094

More content below the advertising

Claudia Straatmans (53) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2018
2017
More content below the advertising