Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia’s Blog: Help! Wies kent me niet zonder make-up, durf ik het samen sporten aan?

Woensdagochtend. Mijn sportochtend. Maar afgelopen weken leek het wel alsof de duvel met de woensdagochtend speelde. De regenduvel wel te verstaan. Met bakken kwam het uit de hemel. Een zondvloed op ‘mijn’ woensdag. Hoe moest dat nou met mijn bootcamp IN DE BUITENLUCHT? Zeiknat aankomen, zeiknat ...

Claudia Straatmans

Woensdagochtend. Mijn sportochtend. Maar afgelopen weken leek het wel alsof de duvel met de woensdagochtend speelde. De regenduvel wel te verstaan. Met bakken kwam het uit de hemel. Een zondvloed op ‘mijn’ woensdag. Hoe moest dat nou met mijn bootcamp IN DE BUITENLUCHT? Zeiknat aankomen, zeiknat sporten, zeiknat wegfietsen – geef mijn portie maar aan fikkie.

Maar toen was daar opeens collega Wies: “Waarom sport je niet met mij?” Warm en beschut in een Fit for Free-filiaal aan de Nieuwe Looiersstraat, Amsterdam. Alleen: met een collega sporten die jou vooral kent met hoge hakken en kokerrokken? En je nog nooit zonder make-up en met platte schoenen heeft gezien?

Ik moest wel even over iets heen stappen.

Lees ook: Claudia's blog: 'De hobby die me bijna mijn huwelijk kostte'

Maar ja, je wilt sporten of niet. Deze keer niet met buitenlucht-trainer Elske, maar collega Wies in de rol van Personal Trainer. Ik geef je graag nog een paar tips waardoor je toch in je MAINTENANCE blijft.

1. ONDERDEEL VAN JE ROUTINE. Blok het sporten in je agenda. Simpel, maar waar. Vaste afspraak, elke woensdagochtend. Al drie jaar lang. En als het regent, dan naar Fit for Free. Want ik weet: als ik de woensdag skip, dan ga ik rest week ook niet.

2. TRAININGSMAATJE. Eerst had ik Yeliz, toen Anita, en nu Dionne, en op regendagen dus Wies. Ik kan niet meer zonder trainingsmaatje. Niet alleen voor de gezelligheid en het splitten van de kosten. Maar vooral: ik durf Dionne/Wies niet af te zeggen. Stok achter de deur heet zoiets ook wel.

3. PERSONAL TRAINER DELEN. Zoek een sportschool waar je in een groepje bij een Personal Trainer (of PT in hippe kringen) kunt. Dat kan ook bij Fit for Free. Wies deed me alle oefeningen voor die ze van haar PT had gekregen.

4. DE GLOW, DE GLOW. IK. STOP. ER. MEE. NU. Denk ik om 9.02 al, als mijn trainingsuurtje koud 2 minuten is ingegaan. Lig ik daar weer als een Oompa Loompa op zo’n Swiss Ball (en maar proberen mijn kruis bij elkaar te houden), of maak ik een hernia-trekkende squat. Maar om 10 uur heb ik een glow waar geen blusher tegenop kan. Nooit krijg ik zo veel complimenten over mijn huid als op den woensdag. Ook Wies die zei: “Je kunt er best mee door.” (Dat is Twents voor: ziet er goed uit).

5. FIT FOR FREE KOST GEEN DROL. Echt niet, € 11,99 is praktisch niks. Kun je wel alles voor doen. Lesjes, apparaten, skippyballen, planken.

6. KOFFIE. Eigenlijk kan dat sporten me gestolen worden. Ik sport om koffie te drinken. Een Latte Macchiatto na een work-out is goddelijker dan een windvlaag op een snikhete dag. Wies wist om de hoek bij Fit for Free nog wel een leuke koffietent. Bleken ze ook nog ’n Holtkamp-taartje te hebben….

7. NOU MOET IK VOLGENDE WEEK WEL WEER. Dat Holtkamp-taartje van de heupen af hoelahoepen. Gewoon weer zonder make-up. Dat weegt minder.