Groot nieuws vorige week. De RVD bevestigde het inderdaad in een persbericht: Hare Koninklijkheid Koningin Máxima heeft een beugel. “Op aanraden van haar tandarts.” Zo’n onzichtbare. Die schijnbaar toch zichtbaar was, anders had ’n snuggere journalist er niet naar gevraagd.

Zo’n beugel draag ik ook. Die van mij heet Invisalign, maar je hebt ook andere merken (en nee, ik heb geen aandelen, zie punt 1 hieronder). Een plastic beugel uitgevonden voor mensen 'met een lifestyle waar een slotjesbeugel niet bij past' (aldus de folder). Spint vast een rijke Amerikaanse firma garen bij. Maar ik ben maar wat blij dat ik weer breeduit kan lachen. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog een scheef ondergebit. Tandarts noemde dat deftig: tertiaire crowding. Ik vond het niet deftig, maar gedeukt. Geloof me: ouder worden zie je eerder aan tanden dan aan rimpels. Maar met dank aan mijn bitje durf ik nu weer te lachen met een Julia Roberts smile van oor tot oor. Zal ik daarom jullie vragen maar beantwoorden die jullie niet aan Máxima, maar wel aan mij durven te stellen?

Lees ook: Claudia's blog: waarom ik het stiekem fijn vind weer thuis te zijn

Wat kost dat grapje?
Tussen de € 2500 en € 3500 (dit laatste als je veel tussentijdse controles hebt). En nee, het wordt niet vergoed. Althans niet door 'mijn' Zilveren Kruis. Ik wilde op mijn 50ste met een recht gebit voorwaarts, dus heb het toch gedaan. Ja, een bak met geld. Het was een Chanel-tas of rechte tanden. Overigens schijnt CZ deze plastic beugel wél te vergoeden, maar omdat mijn dochter ook al bij Orthodontie loopt, werd het switchen naar ‘n andere verzekeraar lastig. Ach, ik zie de zonnige kant: moeder & dochter gezellig an de beugel. Onze bewaarbakjes knus naast elkaar in de badkamer.

Doet het pijn?
Nee. Het is wel even letterlijk doorbijten als je ‘m inkrijgt. Zit strak als een skinny jeans. Loopt na een paar dagen dragen ook uit. Daarom moet je om de twee weken een nieuwe beugel inklikken.

Hoe lang draag je deze beugel?
Ongeveer een jaar. Minimaal twintig uur per dag. Er uit halen bij eten en drinken. Vond ik al lastig met al die persdiners die ik heb (tandjes in, tandjes uit), maar als ik aan Máxima denk met al die ellenlange koninklijke banketten, zwijg ik nederig.

In- uitklikken? Valt ie dan niet als een blad van de boom?
Het lijkt wel een Ikea inklik-kast. KLEMVAST! Zelfs bij het gilletje dat ik vorige week slaakte toen ik met een paraglide de Oostenrijkse wolken in ging, viel-ie niet het dal in.

Kun je koffie drinken met je bit in?
Ik ken collega’s die complete Latte’s wegklokken.

Gaat dat dan niet eeeeuuuuhhhh….stinken?
Máxima ruikt naar roosjes. Altijd. Maar een opeenhoping van koffie- en etensresten doet ook haar roosjesveld anders rieken, vermoed ik zo. Gelukkig is daar natuurazijn om te weken (bruistablet mag niet, is letterlijk killing).

Gênante situaties gehad?
Wat dacht je van: beugel in restaurant laten liggen? Ober die ‘m vond heeft er nog steeds nachtmerries van.

Volgende week mag mijn beugel er definitief uit. Ik mis haar nu al.

 

Reacties (2)

Rosalie Noah
3/2 | 

Hallo, mijn naam is Rosalie Noah. Ik kom uit Sluis, maar ik verplaats Waterton Lakes National Park in Canada met mijn man. de woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik nu ben dankzij Drigbinovia voor het repareren van mijn gebroken huwelijk, en nu heeft mijn man mij en onze kinderen achtergelaten voor een andere vrouw. We waren zeven jaar getrouwd en tijdens onze bruiloft hebben we ruzie gehad, één trouwe ochtend vertelde me dat hij een scheiding met me wilde, dus ik zei hem dat hij nooit meer thuis zou komen, zijn vriend vertelde me dat hij nu in Australië woont met een andere vrouw. en hij maakt alle communicatie ongeldig. Ik heb geleerd dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen we zien hun vader nooit meer terug. Ik probeerde sterk te zijn voor mijn kinderen, maar ik kon de pijn niet beheersen die mijn hart pijnigde. Ik was zes jaar lang verteerd, omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht over hem, en ik zou hem graag terug willen hebben in mijn leven. Ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig. Ik vertelde dat al mijn problemen van mijn vrienden ooit soortgelijke uitdagingen in haar leven hadden. Ze verwees me door naar een zeer krachtige man genaamd DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor haar gelukkige huwelijk, dus besloot ik hem eens te proberen. Ik stuurde een massage naar zijn e-mail [doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat ik moest doen, en dat deed ik ook, en hij maakte een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man me net drie weken later en vertelde me dat hij ons net zo veel mist als de kinderen. Ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij had veroorzaakt. Dus kwam hij met veel liefde en vreugde terug naar ons, en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te vertellen aan mannen of vrouwen die dezelfde pijn doormaken. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige goochelaar die bad dat hij voor vrouwen en kinderen had geleefd om hun pijnlijke tijd te helpen. En het is ook een vloek om HIV, kanker, enz. Te genezen of WhatsApp hem over +2348144480786 GOED GELUK

Loana Henry
4/2 | 

Mijn naam is Loana, ik kom uit Monaco. Ik heb een vriend die ik heb met wie ik twee jaar heb gedate. Hij werd net op een ochtend wakker en vertelde me dat de relatie voorbij was. Ik was bijna 4 weken in tranen. ik was zo verward en diepbedroefd. Ik stuurde mijn zus en mijn beste vriendin Susan om hem te gaan bedelen, maar hij hield vol dat de relatie voorbij was dat hij me zat was. Tot ik een heel goede dag hoorde toen ik van Dr. Ajayi hoorde, las ik enkele getuigenissen op zijn site, dus besloot ik het eens te proberen. Ik nam contact met hem op en hij vertelde me dingen die hij moest doen om een ​​betovering uit te spreken, eerst overwoog ik of ik het zou doen, en ik besloot om het eens te proberen. Ik deed wat dr. Ajayi, de spreuk-caster, me opdroeg, en daarna tot 7 dagen uit het niets kwam mijn vriend die me zonder enige reden verliet op een avond naar mijn huis en smeekte me om me terug te hebben, hij kwam zelfs met zijn broer en smeekte om vergeving .. Na zoveel pijn die ik overging, kwam mijn vriend nog steeds terug ... ben zo blij ... allemaal dankzij Dr. Ajayi, je kunt contact met hem opnemen voor elk soort spellwerk. Ik geloof dat hij je door je RELATIEproblemen heen zal helpen.

E-mail: drajayi1990@gmail.com
Viber / Whatsapp: + 2347084887094

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising