Hoe ouder ik word, hoe meer ik van het gemak ben. Kon je mij vroeger uittekenen op hoge hakken, inmiddels draag ik ook graag platte schoenen. Komt omdat ik hallux valgus heb, een oude vrouwen-kwaal. Weet je wel, van die knobbels aan je voet, terwijl je grote teen naar binnen wijst. Maar daarover straks meer. Eerst waarom ik – ook al is het niet altijd comfortabel – toch weer naar de hoge hak grijp.

1. Lijk langer, ja duuuh

2. Autoriteit

Maar wel handig, met name in mannengezelschap, om langer te lijken.

3. Smallere taille

Je middel verdwijnt tijdens de menopauze, dat is helaas een feit. Toch wil ik me daar niet helemaal bij neer leggen. Desnoods pers ik het blubberende buikje in corrigerend ondergoed, en trek mijn hoogste hakken aan. En ja, dan gebeurt er een klein anatomisch wondertje: door de balans op hakken steekt je rug naar achteren waardoor je borst naar voren komt, en dat geeft optisch de illusie van een smallere taille. (Optisch hè menschen, optisch).

4. Gespierde kuiten

Je onderbenen moeten meer compenseren en zich aanpassen aan je schoenen. Daardoor trekken je kuiter strakker bij het wandelen, waardoor je minder vet en meer spier ziet.

5. Snelle change van stijl

Zwart jurkje 3 x anders, alleen al door ‘n andere kleur schoen. En laat Feraggio (ja, dit is een gesponsord blog, maar Feraggio heeft toevallig ook een heel leuke aanbieding, zie hieronder) nu een regenboog aan gekleurde heels hebben.

Groen, geel, lila, oranje. Eyecatchers van jewelste. Maar nog veel belangrijker - zeker voor mijn nieuwe levensfase - ze lopen lekker. Komt omdat Juliëtte de Vries, oprichtster Feraggio, boven de 50 is en zelf ook fijne hoefjes aan haar voeten wil.

Dus: een comfortabel voetbed, halve maten, en een goede pasvorm. Vooral belangrijk bij mijn knobbels, want het suède plooit mee (zonder dat je knobbels door de schoenen heen ziet).

Ik vind het onbegrijpelijk dat ik mijzelf vroeger - in naam van de mode – in retestrakke Zara pumps propte, die bij elke stap door mijn voeten heen sneden. Kwaliteit kost wat, maar dan heb je ook wat: comfort. Vroeger misschien een vies woord (toen je het vooral met Teva-sandalen associeerde), maar met dank aan 50-ers in de mode is comfort inmiddels stylish en sexy.

En o ja, nog een tip van deze oude taart. Eenmaal thuis de hakken weer uit. Lekker op blote voeten contact met de aarde. Ook zo belangrijk op je vijftigste.

AANBIEDING
Nouveau selecteerde uit de prachtige suède-collectie van Feraggio vijf kleuren voor komend seizoen: Lemon Yellow, Lilac Purple, Lavender Purple, Tangerine Orange en Soft Green. Op al die fraaie kleuren krijg je nu een speciale Nouveau-korting: je betaalt geen € 365,- maar € 299,- per paar!
Bestellen kan via www.feraggio.com met code NOUVEAU18.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising