Promotie

Ik ga nog even last-minute weg in de herfstvakantie. Met vier vriendinnen en een roedel tieners. Elk jaar weer is het een uitdaging om iets te vinden wat ‘cool’ genoeg is voor de kinderen, maar waar wij - luxe poppetjes met een grote hang naar kwaliteit - ook van opknappen.

De Veluwe wordt het dit jaar. Hotel de Heerlickheijd in Ermelo. Zwembad voor de kinderen. Wellness centrum voor ons. We duwen het gebroed naar het waterparadijs en gaan zelf languit op een massagetafel.

Wil jij ook nog last-minute weg? Ik vroeg het mijn collega’s van Startpagina. Wat voor tips hebben jullie voor de lezeressen van Nouveau? Hier hun gouden lijstje. Succes gegarandeerd!

1. Wandelen en fietsen

De beste manier om optimaal van de natuur te genieten is natuurlijk met de benenwagen of op de fiets. Met de wind door je haren in het najaarszonnetje nieuwe plekken ontdekken. Goed nieuws voor wandelaars en fietsers: Nederland telt enorm veel wandel- en fietsroutes!

Maak een tocht langs de hunebedden of verken het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Het Elfstedenpad in Friesland loop je het hele jaar door en giet dus altijd oan. Deze en nog veel meer wandelroutes vind je op Startpagina.nl

2. Winkelstad van het jaar

Een dagje shoppen of cultuur snuiven in een onbekende stad is altijd een succes. Wat dacht je van Den Haag, waar je na het winkelen lekker uit kunt waaien op het strand? Of eet een échte Bossche bol in bourgondisch Den Bosch. Je kunt ook helemaal uitwijken naar het gezellige Groningen of Maastricht.

Startpagina tipt Haarlem, keer op keer gekozen tot winkelstad van het jaar. Ikzelf ga met mijn vriendinnen vanuit Ermelo naar Harderwijk, even kijken waar topvisagist Leco van Zadelhoff precies is geboren.

3. Haal het kind in je naar boven

Onze tieners zijn niet vooruit te branden (“Fortnite mama, en het zwembad, meer hoeven we niet”). Maar de kinderen van vriendin F. zijn jonger, en willen graag naar het Dolfinarium. In Nederland zijn sowieso zoveel dierentuinen en pretparken dat er voor elk wat wils is.

Zo kun je in Artis de pasgeboren tapir bewonderen of in Duinrell in de achtbaan én in de glijbaan stappen. In Ouwehands Dierenpark vind je niet alleen de beroemde panda’s uit China, maar ook een schat aan educatieve activiteiten. Startpagina.nl helpt je met het uitje voor een geslaagde dag. 

4. Ultiem ontspannen

Niets is zo ontspannen als dagje badderen in de spa, zeggen de geleerden.

Ja, dat weten, daarom hebben wij een hotel met wellness-oase gekozen :-). Ga jij ook voor een uitgebreide sessie in de hottub of maak je je verwendag compleet met een ontspannende massage? Vind een wellness of sauna bij jou in de buurt op Startpagina.nl

Tip: Met een beetje geluk vind je een goede aanbieding voor je dagje weg. Zoals goedkope (combi)treinkaartjes of aanbiedingen bij een online veiling. Startpagina.nl staat niet alleen vol inspiratie voor je dagje weg, je vindt er ook talloze aanbieders van goede deals.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising