Promotie

NOUVEAU IN SAMENWERKING MET COMBRAY

Zeven dagen lang niks anders op mijn gezicht dan een gezichtsolie? En dat voor iemand die van glim aan elkaar hangt. Ik durf het niet. Maar dan overtuigt Belinda van Combray me.  Volgens haar absorbeert mijn huid ONMIDDELLIJK de olie, en moet ik het gewoon proberen, want “het is een nieuwe lifestyle”. Een stijl waarbij je niet nog 100 potjes hoeft, want in deze olie zit alles. Minder potjes? Dat klinkt als muziek in mijn oren. Tijdwinst, vooral op ochtenden dat ik mijn dochter naar school moet zien te jagen. Geen lotion én serum én dagcrème scheelt minuten. Kostbare tijd, de schoolbel wacht niet. Dus ja, ik ga de uitdaging aan: zeven dagen ’s ochtends en ’s avonds alleen Combray Rejuvenating Facial Oil in mijn badkamer. 

Maar eerst: wat is het eigenlijk? Combray Rejuvenating Facial Oil is gemaakt op basis van avocado-olie. Het is de tweede gezichtsolie van het Nederlandse merk Combray dat eerder al de Regenerating Facial Oil lanceerde op basis van Oxofulleram en druivenpitolie.

Deze olie bevat een hoge dosis essentiële vetzuren en heeft de bijzondere eigenschap diep in de huid te kunnen doordringen. Het wordt bovendien snel door de huid opgenomen, waardoor je snel resultaat ziet. Deze gezichtsolie bevat een hoge dosis van het gepatenteerde antioxidant Oxofulleram dat de huid beschermt tegen vrije radicalen en schade door omgevingsstress als luchtvervuiling, uv-licht en rook. De olie is koudgeperst. Vegan en dierproef vrij. Of in Jip & Janneke taal: een multipurpose olie met vrije radicale sponsjes. Doet alles wat in essentie nodig is voor je huid.

Avocado-olie? Na ja, gek is het niet. Als student lag ik al met avocado op mijn gezicht. En: wat goed is in je salade, is dat vast ook voor je huid.

Hop. Van start.

Dag 1: De Combray olie is bruin, heel bruin. Hier schrik ik wel even van, maar ik zie dat deze meteen blendt met mijn huid. Vier tot zes druppels is het advies. Ook onder de ogen. Uiteraard heb ik mijn gezicht wel goed gereinigd van tevoren. Olie. En dan klaar. Niks anders. Voelt wel even vreemd. En ook een beetje kaal. Maar veel tijd om daarover na te denken is er niet, een fotoshoot voor een bekend weekblad wacht. Wil me net verontschuldigen bij de visagiste dat ik niet veel aan mijn huid heb gedaan, maar ze is mij voor met een compliment over mijn transparante huid.  Ahaaa. Eyeopener: ik hoef mezelf dus niet helemaal dicht te smeren.

Dag 2 & 3: Het is weekend en de zon schijnt uitbundig. Ik ga varen met wijn (Riesling-proeverij op een boot) en de volgende dag stap ik op de fiets met mijn man. “Altijd een SPF 50 gebruiken” had Belinda al geadviseerd. Dat doe ik dan nu ook lustig. Olie + SPF, het voelt fijn luchtigjes. En dan blijkt ’s avonds als ik de bijsluiter van Combray lees ook nog dat deze gezichtsolie roodheid van zon laat wegtrekken. Ik dep nog eens wat extra’s op mijn neus – deze vergeet ik toch vaak genoeg te SPF’en. De roodheid lijkt weg te trekken. Hoe komt het eigenlijk dat dit product deze gunstige uitwerking heeft op roodheid of irritatie? Ik ga op onderzoek uit en ontdek dat professor Kees Hummelen, hoogleraar Chemie, het antioxidant heeft ontwikkeld. Aan de basis ligt de antioxiderende werking van fullerenen. Fullerenen worden veel toegepast in onderzoek naar nieuwe typen zonnecellen. In dat onderzoek bleek dat fullerenen door hun antioxiderende werking andere ingrediënten van de zonnecel kunnen beschermen tegen degradatie. Nadat het idee was ontstaan om op deze manier de huid te beschermen heeft Professor Kees een speciale hightech versie ontworpen voor optimale en veilige werking op de huid. Dat is Oxofulleram. Een puur Hollands product. Duurder dan goud en platina. Oxofulleram geeft Combray de karakteristieke bruine kleur.

Dag 4: Ben weer op kantoor, het is bloedheet, de airco staat te loeien, mijn huid trekt. Met name mijn ooghuid. Is dit wel goed? Ik mail Belinda. Haar antwoord: “Dit is dus wat reguliere crèmes met je huid doen, die vragen steeds naar meer, meer, meer omdat je de boel kunstmatig dichtsmeert. Door het gebruik van de olie gaat je huid en haar natuurlijke afweermechanisme zich herstellen vandaar het droge gevoel. Anders druppel er wat extra olie onder, dat helpt. Ik zou het een kans geven maar uiteindelijk is het aan jou natuurlijk.”

Ik druppel extra, want wil deze kuur afmaken. Heb toevallig handige travelpackjes bij mij (3 ml), passen in elke handtas.

Dag 7: Ik smeer een paar dagen door, en merk dat mijn huid steeds rustiger wordt, alsof hij de natuurlijke barrière weer heeft. Ook Hollands fijn: je doet er lang mee én vooral: je hebt niks anders nodig (behalve SPF en een goede reiniging). En in deze zonnige maanden is het een snelle fix tegen roodheid en irritatie. Een anti-oxidantenbommetje zeg ik tegen collega Wies. Maakt waar wat het belooft. En, on top of, mijn huid is van een glim naar een glow.

Informatie: Combray

Prijzen:
€ 140,-/ 30 ml
€ 22,50/3 ml 
Travel € 40,- (2 x 3 ml)

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising