Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: 'Mariëlle is een voorbeeld van een vijftiger die nieuwsgierig blijft'

Het had even wat voeten in de aarde, maar het lukte hoofdredacteur Claudia toch om op tijd bij de fotoshoot van covermodel Mariëlle Tweebeeke te zijn. Hier geeft ze een kijkje achter de schermen.Mariëlle Tweebeeke wordt niet graag geïnterviewd. ‘Ik interview liever zelf dan dat ik als privépersoo...

Claudia Straatmans

Het had even wat voeten in de aarde, maar het lukte hoofdredacteur Claudia toch om op tijd bij de fotoshoot van covermodel Mariëlle Tweebeeke te zijn. Hier geeft ze een kijkje achter de schermen.

Mariëlle Tweebeeke wordt niet graag geïnterviewd. ‘Ik interview liever zelf dan dat ik als privépersoon in het middelpunt van de belangstelling sta,’ lichtte ze toe toen ik haar opzocht tijdens deze covershoot.

Dat ze toch ja zei tegen Nouveau komt door een allercharmantst verzoek van grande dame Cisca Dresselhuys. Zo’n verzoek dat je niet kunt weigeren.

'Mariëlle begreep dat er in elk geval íéts van covermateriaal moest zijn'

Een fotoshoot hoefde van Mariëlle niet, maar ze begreep ook wel dat er in elk geval íéts van covermateriaal moest zijn. En als ze dan ja zegt, gaat ze er volledig voor.

Dus nam ze de tijd voor ons, ondanks haar krappe schema (om 14 uur moest ze eigenlijk alweer naar Nieuwsuur) en ondanks een hoofdredacteur die op zich liet wachten omdat de rit van standplaats Hoofddorp naar studio hartje Amsterdam niet helemaal vlekkeloos verliep (laat ik het zo zeggen: een paal in de DPG-parkeergarage is nu weer mooi afgelakt).

'Voor mij is Mariëlle (verse vijftiger) een voorbeeld van kennis, kunde en professionaliteit op tv'

Voor mij is Mariëlle (verse vijftiger) een voorbeeld van kennis, kunde en professionaliteit op tv – én van iemand die nieuwsgierig blijft. Eigenlijk een beetje zoals we in de nieuwe beschrijven in het artikel De voordelen van het 50+ brein.

Verder in dit januarinummer veel tips en trends voor het nieuwe jaar. Een van de ontwikkelingen waar ik als bijna 55-jarige het blijst van word, is dat vijftigplus de grootste bevolkingsgroep van Nederland is.

'Vijftigers kunnen een diepere laag aanboren waar jongeren meestal (nog) niet bij kunnen komen'

Bij Nouveau wisten we al hoe leuk, sprankelend en dynamisch we zijn, nu beginnen ook anderen te zien dat we de hersens, de handen en de middelen hebben en een diepere laag kunnen aanboren, waar jongeren meestal (nog) niet bij kunnen komen. Happy 50!

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau