Hoofdredacteur Claudia over het nieuwe nummer en covermodel Rifka Lodeizen: ‘Jukbeenderen die als graniet in haar gezicht geëtst staan’.

In een tijd waarin wereldwijd steeds meer vrouwenrechten onder druk staan en de spreekwoordelijke ‘stip aan de horizon’ voor sommigen heel ver weg lijkt, willen we bij Nouveau juist de kracht & kunde van vrouwen onderstrepen.

Elke dag ben ik dankbaar dat ik in Nederland ben opgegroeid, dat mijn schoolleiding potentie zag en dat ik daardoor kon doorstromen naar de universiteit. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Op mijn 54ste schrijf ik, naast deze baan, een wandelboek.

Nouveau’s missie is om sprankelende vrouwen te laten zien. Ook als ze boven de vijftig zijn en voor sommigen al ‘afgeschreven’. Ja, het is misschien raar dat ik dit optik. Wij met onze mond vol over rechten in andere landen, maar in eigen land kunnen we een bevolkingsgroep zomaar buiten de werkmaatschappij plaatsen. Hoe vaak ik al niet heb gehoord over vijftigers: ‘te oud en te duur’.

Ageshaming!

Verwerpelijk, maar het motiveert ons des te meer om inspirerende verhalen te brengen.

Daarom in het nieuwe nummer Merel Vroonhoven, ooit hoog in de boom in het Nederlandse bedrijfsleven. Deze voormalige directievoorzitter Financiële Autoriteiten heeft zich omgeschoold tot basisschooljuf. Ze heeft zelf een autistische zoon en wil iets terug doen voor de maatschappij.

Ook geportretteerde Joyce Silvester heeft een prikkelend verhaal. Als burgemeester van Surinaamse afkomst vond niet elke ingezetene van Anna Paulowna het logisch dat zij de burgermoeder was.

En natuurlijk moest Rifka Lodeizen op de cover, ze speelt niet alleen de sterren van de hemel in ‘Maud & Babs’, op haar 48ste acteert ze met een gelaagdheid dieper dan ooit. Met jukbeenderen die sterk en standvastig in haar gezicht geëtst staan. Voor mij verenigt Rifka stijl en substantie. Ik zou willen dat we ons nog heel lang door dit soort vrouwen kunnen laten inspireren.

Immers: Style has no Age.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising