Hoe langer de lockdown duurt, hoe korter ons lontje lijkt.

Tenminste, dat merk ik op social media. Mensen gaan geregeld uit hun plaat, er lijkt weinig meer nodig om de vlam in de pan te doen slaan. Ook als we, bijvoorbeeld vanwege afgelopen Internationale Vrouwendag, oproepen om wat aardiger voor andere vrouwen te zijn - een beetje vriendelijkheid kost immers niks - lijkt dat soms aan dovemansoren gericht.

Mede om die reden hebben we een themanummer gemaakt met vrouwen - en een man: ja, jij Eus - die het leven bij de lurven hebben gegrepen en het sprankelend en positief invullen.

Quinty Trustfull: een meesteres in haar hart openzetten voor goede doelen.

Harriette Verwey: cardiologe in ruste, die het opneemt voor kinderen in de Bijlmer.

Maike Meijer, die ons tranen met tuiten laat schateren om de pijnlijke en humoristische herkenning van ‘onze soort’.  ‘Lach minstens een keer per dag om je eigen gehannes’, is haar motto. 

En met Eus, natuurlijk.

Er is een techniek voor om aardigheid te omarmen. Het komt uit de zorgethiek en heet tender vocation. Boosheid en agressie met een begripvol hart en een tedere lach beantwoorden. Zelfs de meest boze patiënten verzachten dan in hun strakheid.

Dit soort tips en meer geven we ook op de Nouveau Academy. Niet in een zaal, maar via de computer. Schrijf je in, ontvang de link en chat op donderdagavond 22 april live met pro-aging-specialisten Wies Verbeek en Jaap Jongbloed.

Zij gaan 101 tips met je delen over hoe je een beetje stylish en zonder zuur mondje oud wordt. Ik weet nu al wat hun eerste tip is: maak je niet druk, beter voor je bloeddruk.

Zien we je op 22 april?

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising