Wanneer zie ik jou, leuke lezeres, nou eens? Het lijkt me fijn, nuttig en sympathiek om met je van gedachten te wisselen. Om te horen of je mijn sportvasten-blog nou stom of juist heel leerzaam vond? Misschien heb je wel goede nieuwe wandelroutes voor me, of wil je jouw favoriete Riesling eens onder míjn neus schuiven (in plaats van dat ik mijn drank-mening maar op dring). Of wellicht zeg je: “Straatmans houd op met ál die blabla.”

Dat kan. Allemaal. Op donderdagmiddag 14 juni in het Amsterdamse Concertgebouw op het Nouveau Matinee. Thema: De kunst van het genieten.

Hoe we op het idee hiervoor kwamen?

MÁXIMA

Toen we oog in oog stonden met Máxima.

Magisch. Dat was namelijk het moment dat collega Margreet en ik samen met hare koninklijke hoogheid in een ruimte waren. In een imponerend Instituut voor de Tropen, bomvol driehonderd aandachtig luisterende vrouwen (en een verdwaalde man).

Onze koningin hield een vlammende speech over de noodzaak van Finance voor Female entrepeneurs. Ze zag er weer uit om door een ringetje te halen: ravissant gekleed in ’n lichtroze Valentino, elegant staand op hoge hakken.

Zelf had ik die ochtend nog koortsachtig aan mijn uiterlijk gewerkt. Kwam namelijk net terug van een wandelweekend Zweden, en moest even flink door de wasstraat voordat ik H.K.H. onder ogen kon komen.

Vooral mijn haar was een drama. Onder de wandelmuts was het verworden tot een ingeklonken elandengewei. Hoe doet Máxima dat toch? Altijd vlekkeloos shinen? Heb nog nooit een Oranje (denk: Beatrix) kunnen betrappen op een ingestort kapel.

MAGISCH

Maar dat terzijde, want ik wil vooral even terug naar dat magische. Ja, mimeden Margreet en ik naar elkaar: het Nouveau Matinee moet er komen. Dat samenspel van honderden vrouwen, inspirerende ideeën, verrijkte kennis, ‘verlicht’ naar buiten komen.

Nouveau Matinee dus

En jullie komen toch ook? 14 juni, het Concertgebouw, Amsterdam. Goede sprekers als Sacha de Boer en Tommy Wieringa hebben bevestigd. Barbara van Beukering gaat op het podium in gesprek met Ans Markus en Hedy d'Ancona over ouder worden én filosoof Lammert Kamphuis vertelt over zijn Filosofie voor een weergaloos leven. En verder beloof ik: bijzondere ontmoetingen, motiverende masterclasses én goed haar.

GRAAG TOT ZIENS!

Tot 14 juni!

Aanmelden doe je op www.nouveau.nl/matinee

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising