Zaterdag is het zo ver. Het sprookjeshuwelijk van het jaar. Prins Harry en Meghan Markle. Bruiloften, baby’s, begrafenissen – dat is de kurk waar de royalty-pers op draait. Al weken gaat het bijna nergens anders meer over. Ja, ook bij mij (een vakantie met een dwarse puber daargelaten). Onlangs zat ik zelfs bij het tv-programma Tijd voor Max te oreren over deze droombruiloft. En ik ben er bij. Na ja, soort van. Zit toevallig zaterdag in Londen. Niet op een perstribune, maar in een Londense pub. Ook leuk, couleur locale, en ik ga ongetwijfeld met een Union Jack-vlagje zwaaien. Vooral als Meghan in beeld komt. Ben dol op haar, en wel hierom:

  1. Ze heeft een eigen carrière en een eigen leven. Sterker, ze was gescheiden toen ze Harry ontmoette. Voor haar carrière verhuisde ze naar Toronto. Omdat ze weet dat als je verder in het leven wil, je stappen moet ondernemen.
  2. Ze eert haar moeder. Hoe ongelofelijk liefdevol Meghan met haar moeder omgaat, is een voorbeeld voor ons allemaal. Icing on the cake: moeder Doria Ragland geeft Meghan “weg”.
  3. Ze is geen standaard poppetje. Eigenlijk wil ik het niet over Meghan’s kleur hebben. Ben het liefst kleurenblind. Weten ook trouwe lezeres van mijn blog. Voor mijn Afro-American dochter is het normaal dat een prinses in sprookjes geen standaard blond model hoeft te zijn.
  4. Dresscode: geen glitternagellak. Heeft Meghan vast niet zelf uitgeschreven, maar ik houd van dat soort koninklijke details: geen glitternagellak, allemaal een doorzichtige panty aan etcetera.
  5. Geen huwelijksgeschenk, maar een gift voor sociale goede doelen. Waaronder voor vrouwen in sloppenwijken Mumbai, maar ook, let op: Surfers against Sewage – oceanen en stranden redden van vervuiling.
  6. Een healthy bruidstaart. Meghan & Harry moderniseren de boel op hun manier, dus helemaal fit girl anno 2018. Niet de traditionele vruchtentaart, maar een bruidstaart met heel veel bloemen. Lichter en gezonder.
  7. Eerbetoon aan Diana, door haar lievelingsbloem, de witte roos, in het bruidsboeket te dragen. De rozen komen overigens uit de tuin (na ja tuin: eerder landgoed) van Queen Elizabeth.

Ach, en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Maar ik moet eerst mijn koffer inpakken. Mijn bagage voor dit weekend Engeland. Met extra lege ruimte voor alle parafernalia die ik mee terug kan slepen. Zag al iets geweldigs voor mijn keukenkast, en daar ga ik in Londen naar op jacht: Meghan mokken. Koninklijke koffie, hatsekiedee.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising