Nouveau Juni ligt nu in de winkel. Elke vier weken schrijft Claudia in haar editorial wat haar raakt tijdens het creatieproces:

“Lieve Claudia, misschien kunnen we het anders in het DeLaMar fotograferen, daar hebben Lex en ik ons 55 jarig huwelijk gevierd.”

Het werd niet bovengenoemd theater, maar een praktische fotostudio waarbij we helemaal konden uitpakken met Lex & Han, want over hen heb ik het.

Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Legendarisch balletstel en idolen sinds mijn vroege jeugd.

Ademloos zat ik te kijken naar Mies Bouwman’s ‘In de Hoofdrol’ waarin zij uitvoerig in de schijnwerpers werden gezet. Halfslachtig probeerde ik daarna een pirouette uit te voeren, maar behalve dat ik een tafellamp omschopte, wervelde er weinig.

En toen zat ik opeens met dit iconische dansduo in het tv-programma ‘Tijd voor Max’. Na afloop sprintte ik op hen af en stelde de vraag die al 40 jaar op mijn lippen brandt: “Mag ik met jullie op de foto?” En dan blijken deze goden van de dansbühne hele lieve, bescheiden mensen waar opeens een warm contact mee ontstaat.

De fotografiedag was dan ook een feestje waarbij fotografe Wendelien Daan (wilde ik al heel lang mee werken) treffend ‘HanLex’ als iconen op de foto zette.

Daarover gesproken, ook een ander stel in deze Nouveau, Freek en Hella de Jonge (ander interview, pag 38), werden bijkans iconisch vastgelegd. Gemodelleerd naar de spaghettiscène uit Lady en de Vagebond (ideetje van fotografe Sacha de Boer).

En op het gevaar af dat ik doordraaf, maar ik ben u eenmaal een beetje energiek, denk aan de gesneuvelde tafellamp: De Nouveau Matinee. 14 juni.

Ook de Nouveau Matinee wordt ICONISCH. Ik zie u daar. Praten en dansen we ter plekke verder. Het Concertgebouw heeft veiligheidshalve alle tafellampen al verwijderd."

Meer informatie over de Nouveau Matinee

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising