NOUVEAU IN SAMENWERKING MET LANCASTER

Daar zaten we dan. Drie werkende moeders met twee weken meivakantie in het vooruitzicht, en drie pubers die niets anders deden dan hangen en gamen. Dat moest anders, we wilden de zon letterlijk en figuurlijk zien schijnen.

We bedachten spontaan een dol plan, boekten een last-minute puberproof-huisje, en namen vóórraden proviand mee, waaronder een aantal zonnecrèmes waarvan we wisten: dit vinden pubers cool (en hun moeders ook). En ja, dit is een Native Content-blog, maar wel recht uit mijn zonne-hart geschreven.

1. Altijd Lancaster Sun Sport op zak 

Op donderdag was het nog bewolkt, op vrijdag trok de hemel open. Maar ha! daar waren we op berekend. Alles om de pubers maar niet te laten piepen. Korte metten maakten we al op voorhand met smoezen als: “Mám, we moeten wel naar binnen en gamen, want ai, felle zon.”

Omdat pubers op voorhand niet doen wat je hen vraagt, maar we hun huidjes al gevaarlijk zagen kleuren (ook bij mijn Afro-American dochter, het is een misverstand dat donkere mensen niet ingesmeerd hoeven te worden), gooiden we een paar coole wapens in de strijd.

De Lancaster Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF50. Gedemonstreerd op een skateboard, en met een vertierverhogende spuitfles. Je sprayt hem huphuphup makkelijk en snel over je lichaam (en make-up). Het is nog verkoelend ook.

2. Huisje met vertier

Essentieel: er moet heel veel te doen zijn! Daarom boeken we graag een Center Parcs-achtig huisje. Kunnen we de pubers nog eens naar een Action Factory of Aqua Mundo schoppen.

3. Remy Bonjasky in de Aqua Mundo

De moeders bijna nog meer opgewonden dan de kinderen. Wat we in ieder geval konden afvinken: gemeenschappelijke interesse. Check!

4. Sloepje varen 

Ons huisje lag in een haventje, pal tegenover een “Russisch Miljonairsjacht”. Deze Belle du Jour wakkerde het verlangen naar varen aan. (Normaal willen pubers niet uren in een voertuig ZONDER WIFI). Helaas was het miljoenenjacht niet beschikbaar, het werd een sloepje voor ons.

Leuk, gaan we even paling mee halen in Spakenburg, daarna met de hele roedel picknicken op het onbewoonde eilandje ‘Dode Hond’.

Onze witte benen (die we wel wilden laten flaneren op de Spakenburgse markt) toverden we in een mum van tijd om in sunglow ledematen. Met dank aan Lancaster BB Body Cream Sun Kissed Glow 365.

5. Zo veel mogelijk MOE maken

Geeft dochter als tip.

6. Moeders die elkaar begrijpen (foto die ik net heb geappt)

Dat je pubers soms achter het behang wil plakken, dat je af en toe wel heel veel wijn móét drinken, maar dat je er beslist niet wil uitzien als 50-plus met een zuur streepmondje. Mijn Sun Sport FaceStick 50-plus werd dan ook telkens even geleend om het beruchte ‘plooirokje’ (of scancode, zo u wilt) tegen te gaan – of op afstand te houden.

Het beste middel tegen huidveroudering is een crème die beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Lancaster producten bevatten de wetenschappelijk ontwikkelde Full Light Technology. Beschermt niet alleen tegen onzichtbare UVA & UVB, maar ook tegen infrarood straling en al het licht wat je ziet.

7. Relativeren

Allerbelangrijkste les. En lach heel hard als je van een Segway afvalt. De omhoog gestoken beentjes liggen er toch beeldig Lancaster-bruin bij.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising