(Nee niet op een man – ze is al getrouwd – maar op deze strakke Zweed)

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau:

Trouwe lezers van mijn blog weten het wel. Claudia is een beetje dom geweest, ze liet zich leiden door haar portemonneetje en koos een elektrische auto toen haar bedrijf een nieuw leasecontract voorlegde. Maar 4% bijtelling. Sindsdien heb ik laadstress, de actieradius van de beloofde 200 kilometer valt nogal tegen ('Maar mevrouw, u rijdt ook te hard' zei de garage doodleuk tegen me).

En toen kwam VOLVO, een prachtig mooi Zweeds bedrijf met een voorstel: 'Wil jij, Claudia, niet eens een proefrit maken met een Volvo XC40, en daar alles mee doen wat naar jouw lifestyle geurt?'

De Volvo XC40 is een stoere SUV met urban uitstraling. Slim design, robuuste vorm. Stoer, en vooral veilig. Safety for all zit in het DNA van Volvo. Ze hebben zich niet voor niets voorgenomen dat vanaf 2020 niemand meer mag omkomen of zwaargewond raken in een nieuwe Volvo.

Ik werd smoorverliefd op deze ruwe bolster, blanke pit. 

En mijn vriendinnen ook. 

En wel hierom:

1.   

Wandelen

Dauwwandelen, ik doe het zo graag. En nu konden vriendinnen én hond ruimschoots mee. Leenhond Scott zat hoog, als een prins in de kofferbak. Zweeds design is intuïtief ontworpen. Moet de hoedenplank plaats maken voor Scott? Via een vernuftig systeem schuiven we deze onder de bodem. Ook geinig: vriendin J. kon haar tasje aan het dashboardkastje hangen waar in één beweging een tassenhaak uitpiept. 

2.   

Kind met fiets ophalen

'Aaaaa mamma, je hebt zo’n vette bak, kom je mij even van school halen?' Haar fiets past er net niet helemaal in. Een stukje stuur stak buiten de wagen. Moest ik vroeger met touwtjes de klep op zijn plek houden, deze Volvo klemt intuïtief op de fiets. Safety voor alles.

3.   

Wijn halen

Het liefst was ik nog even naar Duitsland gescheurd om ter plekke wijn in te kopen, maar tussen droom en daad staan praktische bezwaren (of in elk geval een echtgenoot die mij ook weleens wilde zien), dus ging ik nu mijn wijnvoorraad ophalen bij mijn plaatselijke MarkvandeWijn.nl. Heel urban op het Java-eiland in Amsterdam. Er passen wel dertig dozen wijn in de kofferruimte, dus nam ik ook meteen de bestelling voor buurvrouw E. mee.

4.   

Moedertje opzoeken

Mijn moeder wordt binnenkort tachtig. Wilde de uitnodigingen voor haar feest maken. Woont diep in de Achterhoek. Normaal vlekken in de nek of ik dat wel haal heen en weer (in principe net niet, zodat ik de eerstvolgende Fast-Ned moet uitrekenen). Nu kon ik zorgeloos die kant op. En Johan (mijn moeders vriend) ook nog een proefritje aanbieden. Die het machtig mooi vond. Vooral het open dak dat nog verder naar achteren kantelde dan zijn eigen ‘luxe wagen’.


5.   

Haal- en brengdienst

Zie punt 2. Het bleef natuurlijk niet alleen bij een fiets. De volgende dag moesten ook even alle vriendinnetjes van de middelbare naar huis gebracht. Een kluwen puberbenen op de achterbank. 

Tja, en nu ben ik verliefd. Maar nog getrouwd met een ander (waarvan ik de stoelverkoeling wel weer fijn vind, die hebben de Zweden wel, daar is het nooit heet, zo zie je maar: elke partner heeft wel een benefit). 

Mijn huidige leasecontract loopt tot 2021. 

Geeft niet. Want eigenlijk wil ik toch vooral elektrisch. Omdat ik vind dat dat gepast is in deze tijd. En laat nu net deze XC40 vrij komen. In elektrische uitvoering. Eind 2020 op de markt.

Niet eerder? Ik zei toch: bij Volvo is SAFETY in de naam gebeiteld. Pas elektrisch als ook écht alles klopt. En klopt. En dat de beloofde actieradius ook echt tot op de millimeter nauwkeurig loopt.

De Volvo XC40 start bij € 40.975, Claudia reed in een Inscription-uitvoering van € 65.000. Private lease mogelijk vanaf € 549.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Reacties (1)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising