Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia’s blog: waarom ik het stiekem fijn vind weer thuis te zijn

Hoe fijn de vakantie ook was, hoe dol ik ook ben op reizen, na drie weken met mijn gezin in een strandhuisje - dat net wat groter was dan een bezemkast, kostte uiteraard wel de hoofdprijs, en was ook best te doen geweest als het maar niet zo veel regende - ben ik blij dat ik weer ‘home sweet home...

Claudia Straatmans

Hoe fijn de vakantie ook was, hoe dol ik ook ben op reizen, na drie weken met mijn gezin in een strandhuisje - dat net wat groter was dan een bezemkast, kostte uiteraard wel de hoofdprijs, en was ook best te doen geweest als het maar niet zo veel regende - ben ik blij dat ik weer ‘home sweet home’ ben, en wel hierom:

WIFI
Mijn dochter wordt heel chagrijnig zonder wifi. Hoe moest dat nou met haar Musical-Ly? Dus togen we elke dag naar de caFéTéRIA (klemtoon in Spanje op het eind, anders werden we verbeterd), om als een gek berichten binnen te hengelen. Bij binnenkomst van ons gezin holde de kwaliteit van de wifi achteruit (zoveel devices) zodat mijn krantje traag, heel traag werd geladen. De zaterdagkrant van 29 juli zweeft nog steeds ergens in de kosmos. Nee, dan thuis: in 1 seconde de hele shebang op m’n IPadje.

Eigen lakens
Ben een lichte hysterica. Sleep mijn zijden kussensloopje mee op vakantie. Ook nog eigen lakens mag niet van m’n man.

Lees ook: Claudia's blog: 7 redenen waarom Rotterdam veel sexier is dan Amsterdam, zegt deze Amsterdamse

Zelf koken
Ach, zo handig, een inductieplaat in je huisje. Maar met 3 halfbakken pannen (waarom checkt het management nooit het keukengerei?) wisten we niet hoe snel we naar een restaurant moesten vluchten. Nou is uit eten gaan mijn grote hobby. Maar op avond 21 kwamen ook bij mij de tapasjes mijn neus uit.

Havermelk
Drink sinds kort m’n latte macchiatto met havermelk (da’s de hipster in mij) – in heel Spanje nergens te krijgen. Albert Heijn staat er vol mee.

Nuttig
Yes! Ik voel me nuttig, collega’s willen advies, vriendinnen willen hun verhaal kwijt. Ben weer onder de mensen.

Eigen toilet
Er gaat niets boven mijn eigen wc (heb er twee). Hoef ik niet uit te leggen toch?

De herinneringen die ik kan ga koesteren
Wat zorgde dat wifiloze voor knusheid, wat was het relaxed dat ik geen beddegoed hoefde te wassen, 21 dagen achter elkaar uit eten: wat een avontuur, wat is havermelk eigenlijk belachelijk duur, aandacht voor mijn gezin (geen collega’s & vriendinnen) – wanneer heb ik dat nou, wat heb ik gegierd van het lachen met dochter om Spaanse wc’s en Franse hurktoiletten. Weet je: het was eigenlijk een topvakantie. Zo achteraf.

Wanneer gaan we weer?