Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Met deze 6 tips geniet je langer van je zomerse kleurtje!

Of je nu type zomerzon of in-de-schaduw bent, feit is dat in de zomer je huid net wat meer kleur heeft dan in de winter. Je kunt het ook een ‘sunkissed skin’ noemen. Ik geef je een paar handige tips & tricks om die zomerse glow zo lang mogelijk vast te houden op de huid.Wist je dat een gebruinde ...

Anita Willemars

Of je nu type zomerzon of in-de-schaduw bent, feit is dat in de zomer je huid net wat meer kleur heeft dan in de winter. Je kunt het ook een ‘sunkissed skin’ noemen. Ik geef je een paar handige tips & tricks om die zomerse glow zo lang mogelijk vast te houden op de huid.

Wist je dat een gebruinde tint slechts zo'n tien dagen op je huid blijft? Een zomerse zongekleurde huid is het resultaat van actieve pigmentcellen in de bovenste huidlaag. Doordat je huid zich continue blijft vernieuwen, van onderaf, wordt de bovenste laag weer afgestoten.

Zo hernieuwt de huid zich continu en genezen wondjes, maar verdwijnt ook de bruine tint. Gelukkig kun je met deze tips langer genieten van je zomerse kleurtje!

1 Drink veel water!

Niet alleen wordt je huid stralender als je 2 liter water per dag drinkt. Je verbetert ook de doorbloeding en je huidcellen sterven minder snel af. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, plan daarom een aantal momenten van de dag waarop je een groot glas water drinkt. Je kunt je water ook versieren, met munt, citroen, gember of een framboos in je glas. On the go? Neem standaard een waterfles mee in je tas.

Dopper € 13,45

2 Hydrateren

Smeer je huid elke dag in met aftersun of een goede hydraterende crème. Door de zon wordt je huid droger en gaat hij sneller vervellen. Ook een extra serum doet wonderen voor de huid. Door goed te hydrateren, geniet je langer van die zomerse kleur.

Lancaster golden glow € 27,99

3 Niet te warm douchen

Hoe langer en warmer je doucht, des te droger wordt de huid. Gebruik douchegel met verzachtende bestanddelen en ga voor korte en koele douchesessies. Beter voor je huid en voor het milieu.

Yves Rocher douchegel met argan en roos € 4,50

4 Eet groente en fruit met caroteen

Veel groenten en fruit bevatten bètacaroteen, een antioxidant die ervoor zorgt dat de golden glow iets langer blijft zitten. Denk aan onder andere meloen, abrikozen en grapefruits. Voor groenten zijn dat zoete aardappel, wortelen, spinazie en tomaten.

5 Scrub met liefde

Het klinkt gek, maar toch is ook scrubben van belang voor die mooie golden glow. De huid vernieuwt zich en de losse huidschilfers op de huid zorgen voor een doffer effect. Kies wel voor een milde scrub zodat de dode huidcellen verdwijnen, maar het kleurtje blijft.

QMS douche schuim met een lichte dagelijke scrub erin verwerkt € 88

6 Help de natuur een handje

Smeer je huid af en toe in met bruin zonder zon. Niemand die het verschil ziet, je hebt tenslotte al een kleurtje, maar zo kun je tot diep in de herfst genieten van de zomerse teint. Voor het gezicht kun je ook kiezen voor een beetje bronzing powder, dat accentueert de golden glow op je gezicht.

Clarins zelfbruiner € 28,50