Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

50+ en fabulous het najaar in met deze nieuwe modekleuren!

Het is het Mission Statement van Nouveau's moderedacteur Anita: ben je boven de vijftig, draag dan wat meer kleur. Je ziet er meteen jaren jonger uit, het doet wonderen voor je humeur én het is een prima remedie tegen het beruchte je 'onzichtbaar' voelen.Het wordt een vrolijk najaar op het gebied...

Anita Willemars

Het is het Mission Statement van Nouveau's moderedacteur Anita: ben je boven de vijftig, draag dan wat meer kleur. Je ziet er meteen jaren jonger uit, het doet wonderen voor je humeur én het is een prima remedie tegen het beruchte je 'onzichtbaar' voelen.

Het wordt een vrolijk najaar op het gebied van fashion. Ook al hebben we op dit moment bijna tropische temperaturen, de herfstkleding zie je alweer in de winkels hangen. De modekleuren van dit najaar zijn helder, fel, opvallend en vrolijk. Dat komt goed uit, want kleur heeft een positief effect op je omgeving en je humeur. Des te meer reden om kleur te dragen, dus. Ik heb de leukste items alvast voor je geselecteerd, zó draag je kleur als je 50+ bent! 

Ton sur ton (maakt ook slanker)

Als je goed naar alle fashionshows kijkt, dan zie je dat de felle kleur vaak van top tot teen is doorgevoerd. Dus paarse trui en rok, combineer je met dezelfde kleur schoenen.

Het voordeel van een ton sur ton outfit is dat het je optisch langer (en dus slanker) laat lijken. Het is een nieuwe manier om kleur te dragen, maar je zal zien dat het heel snel went.

Combineer met basics

Ben je toch meer fan van klassieke kleuren zoals wit, beige donkerblauw en zwart, combineer dan één felle kleur in je outfit. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke top, zodat de kleur dicht bij je gezicht zit en zo je teint kan  oplichten.

Voor het mooiste effect zijn drie kleuren in je outfit het beste. Bijvoorbeeld: blauwe jeans met een wit T-shirt en een fuchsia jasje. Of een beige broek, met een gele top en een bruin vest.

Voor de durfallen

Colourblocking past perfect bij de felle kleurentrend, dus groen, roze en oranje in één outfit of juist paars en oranje in één look.

Het geeft een beetje een seventies vibe. Je kunt drie felle kleuren met elkaar combineren maar ook kiezen voor twee felle kleuren en een basiskleur zoals beige.

Accessoires

Dit najaar zie je veel gekleurde tassen en schoenen. De oude regel dat tas en schoenen dezelfde kleur moeten zijn, is allang achterhaald. Behalve als je graag een ton sur ton outfit draagt, natuurlijk.

Paarse schoenen combineren prima met een groene of blauwe handtas. Kleuren blijven voorlopig nog wel even in de mode, dus mocht je twijfelen over een knalgroene of rode tas, volgend jaar is ‘ie zeker nog in de mode – je zult er lang plezier van hebben.

Jonger

Het grote voordeel van heldere kleuren dragen is dat het je direct jonger laat lijken. Als je ouder wordt, verdwijnt er namelijk langzaam kleur uit je haar en huid.

Nu kun je dit op allerlei manieren compenseren, denk bijvoorbeeld aan rode lipstick of pareloorbellen, of stralend geel à la Iris Apfel die niet dood wil worden gevonden in neutrals en er altijd geweldig uitziet. Dit najaar kun je dat effect dus ook benaderen met een vrolijk gekleurde trui of top: helemaal hip én het frist je enorm op.

Dít zijn de nieuwe najaarskleuren

Groen

Dit najaar zie je twee kleuren groen: olijfgroen (legergroen) en knalgroen (appeltjesgroen). Grappig genoeg kun je deze twee tinten prima met elkaar combineren.

1 Klassiek groen pak Alexander McQueen

2 Cashmere trui COS € 150

3 Groene jurk met ballonmouwen H&M € 32,95

4 Wijde broek met linnenmix Zara € 39,95

Geel

Als je wat ouder bent is citroengeel het mooiste bij je huid, maar ook warm geel of geeloranje is een goede optie.

5 Pak van Michael Kors

6 Tuniek jurk met overslag Ralph Lauren € 329

7 Blazer van linnenmix en bedrukte mouwen Zara € 49,95

8 Zijden oversized blouse COS € 115

Fuchsia

In de show van Valentino was een soort helder, fris knallend fuchsia te zien die onmiddellijk de #barbiecore trend zette. Het is een kleur die iedereen mooier maakt en ook handig te combineren is met alle kleuren roze en paars.

9 Ton sur ton outfit bij show van Valentino

10 Spencer van biologische katoen COS € 59

11 Wijde satijnachtige broek Zara € 49,95

12 Double breasted blazer Xandres € 259

Paars

Van lila tot aubergine, de kleuren paars laten zich wat minder makkelijk combineren. Kijk vooral naar welke kleur paars het beste bij je huid past.

13 Aubergine paars te zien bij  Versace

14 Poplin shirt Arket € 59

15 Gehaakte rok Samsoe Samsoe € 130

16 Oversized blazer &Other Stories € 79

Oranje

Deze warme kleur is perfect voor de winter, je kunt het combineren met beige, maar ook met lava-rood.

17 Van top tot teen in oranje gezien bij Max Mara.

18 Trui met wijde mouwen Caroline Biss € 150

19 Plissé jurk Samsoe Samsoe € 160

20 Oversized blazer met klepzakken Silvian Heach € 159