Ooit was het misschien 'niet chic’ om een tweedehands kledingstuk te kopen, maar dat is nu wel anders. Een tweede leven voor een designerstuk heet nu ‘duurzaam’. En Nouveau's modevlogger Anita Willemars is groot fan.

'Vakmanschap is belangrijker dan ooit'
Anita: "Op deze manier maak je designerkleding toegankelijk voor een veel grotere groep mensen. Het kopen gaat makkelijker, en als je het kledingstuk niet meer draagt, kun je het ook weer verkopen. In een tijd waarin je soms Prada en Zara niet van elkaar kunt onderscheiden, is vakmanschap en draagcomfort belangrijker dan ooit."

Anita geniet van een mooi designersitem. "De mooie materialen, de manier waarop het wordt genaaid, de bijzondere afwerking. Logisch dus, dat ook tweedehands designers nog steeds duurder zijn dan een gemiddeld kledingstuk."

Tweedehands winkels heb je door heel Nederland, Anita gaat vandaag op bezoek bij Salon Heleen Hulsmann in Amsterdam.

Wat is wat?

Tweedehands kleding: kleding die al is gedragen, en die dus één of meerdere seizoenen oud kan zijn.

Vintage: oude kleding, waarvoor weer opnieuw belangstelling bestaat, globaal kleding tussen 1920 en 1980.

Outlet: nieuwe kleding, die niet verkocht is in de winkel, wordt voor goedkopere prijzen aangeboden in outlet stores. Meestal zijn de kleren één tot vijf seizoenen oud.
 

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising