Wat een geweldige uitvinding: shapewear. Het zorgt ervoor dat kleding mooier om je lichaam valt. Shapewear is wat primer is op make-up gebied: het is niet noodzakelijk, maar alles staat wel veel mooier. Regelmatig is mijn shapewear dan ook duurder dan de jurk die ik heb.

Bedenk eerst: wanneer draag je het?
Je hebt shapewear in verschillende materialen en 'sterktes'. Het is niet slecht voor je lichaam, zoals sommigen denken, en je kunt shapewear elke dag aan. Maar het is wel slim om na te denken wanneer je welke shapewear draagt. Dus bij een avondjurk kan 'strong' shapewear de oplossing zijn, maar voor dagelijks gebruik zou 'light' shapewear voldoende moeten zijn. Je kunt ook spelen met shapewear: wil je grotere borsten, een plattere buik of dikkere billen? Zoek de 'padded' shapewear die het beste bij je past. 

Een groot misverstand is dat shapewear je dunner maakt. Dat is niet zo. Wat shapewear wél doet, is dat je lijf er 'gestroomlijnder' uitziet.

Lees ook: Van klassieke 'trench' tot koele kimono: Anita showt alle jassentrends van dit voorjaar

Waar moet je op letten bij het kopen van shapewear:

  1. Het moet perfect passen. Te groot werkt niet; en kies je een te kleine maat, dan gaat je vel op andere plekken bubbelen en bereik je een tegenovergesteld effect.
  2. Kies voor gladde materialen, zodat de kleding erboven niet blijft kleven op je ondergoed.
  3. Let op dat de naden plat zijn, en goed afgewerkt, zodat ze echt onzichtbaar zijn.
  4. Bij het aantrekken van shapewear kun je er het beste instappen, dus niet boven je hoofd aantrekken.
  5. Let op hechtrandjes, dat zijn een soort rubberrandjes die aan je lijf blijven kleven, zodat het materiaal niet omkrult.

Reacties (1)

Vierailija
2/1 | 

Zou graag voorbeelden zien, van welke shape wear, bij welke probleemzone past! Ben nu nog miets wijzer geworden!

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising