In mei en juni wordt er traditioneel veel getrouwd. Een mooi moment om weer eens in het lang te gaan, want, zo vindt Anita: je kunt altijd maar beter overdressed dan underdressed zijn. Alle kleuren zijn mogelijk (behalve de kleur van de bruidsjapon), en Anita kiest dit jaar voor de kleur blauw. Als je wat ouder bent, staat blauw wat zachter dan zwart, en de kleur straalt ook rust en positiviteit uit. 

Avondjurk etiquette:

  • Nooit mooier willen zijn dan de bruid, dus vermijd de kleur wit/beige en avondjurken die lijken op trouwjurken.
  • Juwelen. Alles mag (behalve een horloge), dus trek alle juwelen maar uit de kast en doe ze om. Denk aan de filmsterren uit de jaren vijftig of aan de vrouwelijke leden van het Koninklijk Huis, die pakken ook altijd uit.
  • Tas. Het tasje bij de avondjurk moet zo klein mogelijk zijn en wordt in de hand gedragen. Schoudertassen en grote 'boodschappentassen' zijn uit den boze.
  • Bloot. Omdat een avondjurk lang is, heb je wel wat bloot nodig. Ga dus voor blote armen, en denk aan al die prachtige Italiaanse dames die tot hun tachtigste gewoon hun blote armen laten zien.
  • Lopen. Zorg ervoor dat je bij een lange avondjurk de rok iets optrekt met je handen, zodat je niet struikelt over de stof. 

Tip: loop altijd vooruit, dus nooit opzij of naar achter, dan raak je niet verstikt in de stof  

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (60) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising