Modevlogger Anita laat je zien hoe je anno nu de zwart-wit draagt. Daar hoort natuurlijk ook de horizontale zwart-witstreep bij!  Je kunt veilig voor de verticale streep gaan, of juist voor het mixen van zwart-wit met dessins. De horizontale blokstreep is overigens nog steeds populair.

Met deze tips kun je makkelijk een horizontale streep aan

1. Kies voor een soepele stof en de goede maat

Ga je voor een horizontale streep, zorg dan dat het kledingstuk strak zit of dat het van soepele, dunne stof gemaakt is.

2. Accentueer je pluspunten

Ik heb bijvoorbeeld een (te) grote boezem en een smalle taille. Ik kies daarom voor een strakke top die het accent op de taille legt, de breedtestreep werkt dan in mijn voordeel. Je ziet de smalle taille sneller dan de boezem, en ik lijk dan slanker dan ik in werkelijkheid ben, dankzij de horizontale  streep.

3. Ga voor lengte

Als het kledingstuk lang is, bijvoorbeeld een lange jurk of rok, dan werkt de horizontale streep ook in je voordeel. Doordat de streep opvalt, valt de lengte ook op, en lijk je langer (en dus slanker).

4. Mix & match

Door het mixen van dessins, geef je elk dessin een beetje aandacht, waardoor een horizontale streep minder aanwezig is, en daardoor dus makkelijker te dragen is. 

Laat die horizontale streep dus niet meer links liggen, maar in je voordeel werken. Veel succes ermee!

Reacties (1)

Vierailija
2/1 | 

Hoi,

Met maat 42/44 kies ik nooit voor brede strepen, maar voor

smalle strepen, niet gemakkelijk te vinden, maar ik vind het

een stuk beter staan.

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising