Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Klassiek, zakelijk, feestelijk: modevlogger Anita laat zien hoe je een culotte draagt

De culotte is al een paar seizoenen in de mode, maar toch blijft het 'een dingetje', want hoe style je de culotte?BlijvertjeDe broekrok (Nederlandse woord voor culotte) leek ergens in de jaren 80 voorgoed van het modetoneel verdwenen te zijn. Maar toch, een paar seizoenen geleden zag je culotte l...

De culotte is al een paar seizoenen in de mode, maar toch blijft het 'een dingetje', want hoe style je de culotte?

Blijvertje
De broekrok (Nederlandse woord voor culotte) leek ergens in de jaren 80 voorgoed van het modetoneel verdwenen te zijn. Maar toch, een paar seizoenen geleden zag je culotte langzaam weer terugkomen. Het begon op shows in Parijs en New York, werd een superhip item, en langzaamaan is-ie niet meer weg te denken uit een willekeurige kledingkast.

Bekijk ook: Modevlogger Anita showt vanaf Sicilië: deze kleding is onmisbaar in elke koffer

Met kniekousen!
Ik moest mijn chroom wel even overwinnen, want ik weet nog hoe ze in de jaren 80 gedragen werden... met kniekousen! Gezworen heb ik nooit zo'n ding aan te trekken, maar mode is mode, dus ik ben (met lichte tegenzin) overstag gegaan, en het moet gezegd, hij zit heerlijk, die culotte. 

Hoe combineer je 'm?
Zie de culotte als een rok, en je kunt net zo eindeloos variëren als je bij een rok zou doen. Dus wil je hip, klassiek, zakelijk of feestelijk? Het kan allemaal.

Ik laat je 2 x een rok en 2 x een culotte zien:

1 Bloemenrok met lagen, Esprit € 49,99

2 Culotte van stretch materiaal, EDC € 49,99

3 Donkerrode bandplooirok, Comma € 99,95

4 Denim culotte met verhoogde taille, Asos € 49,29