Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Zo maak je je favoriete zomerkleding winterproof!

Waarom je zomerkleding alleen in de zomer dragen? Juist nu we allemaal meer thuis zijn, is dit een mooi moment om je kledingkast weer eens onder loep te nemen. Je kunt natuurlijk zomer- en winterkleding apart van elkaar opbergen, maar waarom niet mixen & matchen? Zo ontstaan er allerlei onverwach...

Waarom je zomerkleding alleen in de zomer dragen? Juist nu we allemaal meer thuis zijn, is dit een mooi moment om je kledingkast weer eens onder loep te nemen. Je kunt natuurlijk zomer- en winterkleding apart van elkaar opbergen, maar waarom niet mixen & matchen?  

Zo ontstaan er allerlei onverwachte en nieuwe combinaties: links mijn zomerlook met deze jurk, veeg even naar links voor de winterversie.

Wollen trui 

Die lange zwierige zomerrok die je de hele zomer gedragen hebt met een luchtig shirt is nu prima te combineren met een lekkere dikke trui.

Juist het verschil in materialen geeft de look direct iets actueels, het zwierige van de zomerrok gecombineerd met het stoere van een wollen trui.

Beige trui Uniqlo € 39,95

Blazer

Wil je het wat zakelijker draag dan je zomerjurk met een jasje of colbert erover. Voor een mooie kleurcombinatie kun je kiezen voor een jasje in ongeveer dezelfde kleur als je jurk, dan krijg je een mooi ‘ton sur ton’ effect.

Je kunt ook kiezen voor een mooie basiskleur, zoals, beige, camel of blauw. Als er geen zwart in de jurk of rok zit, kies er dan geen zwart jasje bij, het zwart kan het zomeritem onnodig ‘zwaar’ maken.

Linnen blend oversized colbert Tibi via Net a Porter € 670

Nog een voorbeeld: hier zie je links mijn favoriete groene zomerjurk in tropische temperaturen, veeg even naar links voor de winterlook met een blazer en laarzen.

Laarzen

Het was de zomer van de sandaal en het wordt de winter van de laars. Combineer je zomerjurk of rok met een panty en kniehoge laarzen.

Zelf ben ik op dit moment weer fan van Western boots, maar in principe passen alle laarzen bij je jurk. Het is wel het mooiste als de roklengte net over de laars valt. Dit geeft direct een beetje een ‘Seventies vibe’ en dat is nu precies één van de grote najaar trends.

Hoge bruine suede laarzen Fred de la Bretoniere € 249,95

Dunne coltrui

Is je jurk nu veel te mooi om er iets overheen te dragen, kies dan voor iets eronder. De ‘seventies’ zijn terug in het modebeeld en daar horen ook de ultradunne coltruien bij die je onder je blouse of zomerjurk draagt.

Deze coltruien zijn het leukste in een felle en vrolijke kleur.

Ribgebreide coltrui Scotch & Soda € 89,95

Je kunt ook kiezen voor alleen een colletje, zodat je een warme hals hebt.

Flinti Turtle ribgebreide col van Samsøe & Samsøe € 59

Groot vest

Een oversized grof gebreid vest past bij elke zomerjurk of rok. Wil je liever iets eleganters, kies dan een vest in dezelfde kleur en (nog belangrijker) dezelfde lengte als je jurk. 

Dit seizoen zijn er ook veel mouwloze vesten. Door te spelen met verschillende materialen (gladde zomerjurk en gebreid vest) creëer je een zachte en elegante look.

Double breasted vest met wol Zara € 79,95