Ineens zie ik ze overal om mij heen, een soort houthakkersoverhemd dat warm genoeg is om als jas te dragen, oftewel de shacket!

Heel eerlijk, ik moest even wennen aan dit nieuwe kledingstuk. Ik heb tops genoeg, dus waarom nu dit extra shirt? Toch blijkt 'ie al heel wat jaren populair te zijn. Het item is een kruising tussen het Engelse shirt en een jacket, vandaar de naam 'shacket'. Trek je hem eenmaal aan, dan is het een heerlijk warme shirt/jas look en wil je hem niet meer uit #thuiswerken.

Grote voordeel van de shacket is dat 'ie je look net iets jonger maakt, vanwege het soepele materiaal en sportieve stiksels, maar ook omdat je outfit sportiever en actueler laat lijken. Een shacket kun je werkelijk in allerlei materialen kopen, met houthakkersruit is ie het populairste, maar voor het voorjaar zie je heel veel variaties met denim, nepleer of gerecycelde materialen.

Zo draag je de shacket:

1 als colbert

In feite past de 'shacket' bij alle looks die je anders met een colbert zou dragen. Draag hem dus als colbert in huis, voordeel is dat hij wat losser zit dan een colbert en vaak ook iets warmer is.

2 als winterjas

De temperaturen wisselen behoorlijk, de ene dag vriest het, de andere dag is 10 graden. De shacket is ideaal om als jas te gebruiken als het een dagje warmer is, of over je dikke schaatstrui heen.

3 als tussenjas

De shacket is eigenlijk de ideale 'tussendoor' jas, denk aan maart en april. Het wordt te warm voor je winterjas, maar het is nog te koud voor je zomerjas.

4 als vest

Handig over een blouse of hemd, en mocht je net als ik last van opvliegers hebben, dan is de shacket snel aan en uit te doen.

De shacket die ik hier draag is gemaakt van zacht imitatiebont (polyester) Luisa Cerano € 240

1 Overshirt in wolblend met ruitpatroon Tommy Hilfiger via Bijenkorf € 174,50

2 Shacket van gerecycled polyester Arket € 115

3 Geruit overhemd jacket in wolblend Isabel Marant Étoile € 390

4 Oversized overhemdhemd jack van denim H&M € 29,95

5 Donkergroen overshirt met ceintuur van recycled wol &OtherStories € 129

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising