Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Zó draag je de safaritrend in 2020

Eén van de meest zichtbare looks voor aankomend voorjaar is de safaritrend. Op de catwalk van onder andere Dolce & Gabbana, Michael Kors, Stella McCartney en vele andere was Safari Nieuwe Stijl te zien.Voor iedereenHet fijne van deze trend is dat ie werkelijk iedereen staat, of je nu 18 of 88 jaa...

Eén van de meest zichtbare looks voor aankomend voorjaar is de safaritrend. Op de catwalk van onder andere Dolce & Gabbana, Michael Kors, Stella McCartney en vele andere was Safari Nieuwe Stijl te zien.

Voor iedereen

Het fijne van deze trend is dat ie werkelijk iedereen staat, of je nu 18 of 88 jaar bent, dik of dun bent of wel of niet van safaritrips houdt.  Zo’n safari-jasje geeft je postuur net iets meer vorm. Je schouders lijken wat rechter en je taille wat dunner. Door de klepzakken en andere details wordt de aandacht naar het jasje getrokken en niet naar eventuele onvolkomenheden.

Eighties

De klassieke safarilook krijgt dit seizoen een twist van de jaren tachtig, wat ‘m wat vrolijker maakt. Stoffen van nu zijn echter lichter en soepeler, waardoor de jasjes veel lekkerder zitten. De kledingstukken met klepzakken en epauletten worden gecombineerd met bandplooibroeken (Eighties) en voor de echt trendy types met de lange short (net boven de knie).

Accessoires

Dit seizoen is de safari-outfit dus wat speelser en vrolijker dan je gewend bent. Je maakt je look helemaal af met grote Afrikaanse sieraden, een ronde bruine rieten tas, of een stoere hoed.

Dit zijn mijn 5 favoriete safari-jasjes:

1 Linnen look blazer H&M € 39,99

2 Denim jasje met safari look Prada € 1300

3 Jasje met ceintuur en klepzakken Paul & Joe € 550

4 Zwart jasje met ceintuur en knoopzakken &Otherstories € 129

5 Korte trenchcoat Ba&sh € 280 via de Bijenkorf

Het jasje dat ik hier zelf draag is van &OtherStories en kost € 129. 

Volg Anita op Instagram @anitawillemars voor dagelijkse tips & tricks!