Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Zo draag je de geruite blazer dit seizoen!

Nouveau's moderedacteur Anita licht toe hoe je een klassieker als de geruite blazer helemaal van nu maakt.De geruite blazer is zo'n kledingstuk dat eigenlijk nooit weggaat, maar er toch elk seizoen weer anders uitziet. Dit najaar zie je weer heel veel geruite blazers. Van fel paars geruite jasjes...

Anita Willemars

Nouveau's moderedacteur Anita licht toe hoe je een klassieker als de geruite blazer helemaal van nu maakt.

De geruite blazer is zo'n kledingstuk dat eigenlijk nooit weggaat, maar er toch elk seizoen weer anders uitziet. Dit najaar zie je weer heel veel geruite blazers. Van fel paars geruite jasjes, tot grijze grote oversized overshirts.

Het geruite colbert is natuurlijk een klassieker en absolute ‘must have’ voor je garderobe. Maar hoe draag je dit jasje nu een beetje hip als je 40+ bent? Ik laat je verschillende manieren zien hoe je aankomend seizoen hipper dan hip bent met een geruite blazer.

Zó ziet de blazer er in 2021 uit

De grote ontwerpers spelen een beetje met het klassieke jasje.

Je ziet de geruite jas in allerlei lengtes, diverse materialen en grote en kleine ruiten. Je stylt 'm een beetje à la de tachtiger jaren aankomend seizoen. Zoals Madonna bijvoorbeeld met een kanten body en veel kettingen (Chanel)

Of combineer de lange geruite jas met stoere boots en een kort jurkje, zoals hier bij Chanel.

Of ga voor een moderne variant van het mannenpak, waarbij een geruite tuinbroek combineert wordt met een knielange jas (Dior).

Voor de sportievelingen onder ons, is een superkort jasje met capuchon een goede optie (Dior), wat je combineert met een midi lange rok.

De geruite blazer is aankomend seizoen double breasted, heeft brede schouders en is getailleerd, alweer een beetje jaren tachtig, zeg maar. Vind je dit te damesachtig, ga dan voor een oversized geruit shirt. Het lijkt een beetje op een houthakkershemd, maar als je deze blouse styled als een blazer dan zul je zien dat het een grappige casual look geeft.

Klassieke ruiten

Een geruit jasje met een lichtblauwe jeans en een wit T-shirt is altijd goed. Of je nu 21 of 81 jaar bent. Wil je het iets hipper maken, draag er dan een goudkleurige schakelketting bij en combineer met een handtas in een felle kleur.

Het zakelijke mannenpak

Gecombineerd met een bijpassende geruite broek, krijgt het geruite jasje direct een ander uiterlijk.

Het leukste zijn op dit moment de wat wijdere mannenpakken à la Marlene Dietrich.

Wat ook goed kan. is het geruite double breasted colbert combineren met een totaal andere geruite broek. Dat geeft de look direct wat frivools.

Ruiten en romantiek

Een grote trend aankomend seizoen is het personaliseren van je kleding. Alsof je zelf weer de breinaalden, of haakpen uit de kast gehaald hebt. Of je nu kiest voor een romantische ruches blouse, een tie dye spencer of gehaakte vierkantjes op je broek, al deze ‘ziet eruit als handgemaakt' kledingstukken combineren fantastisch met een geruite blazer.

1 Geruit klassiek colbert &Other Stories € 149

2 Oversized lang overhemd H&M € 29,99

3 Seventies look geruit jasje Wales Bonner € 1185

4 Geruite linnen blazer Zara € 69,95

5 Prince of Wales ruiten blazer Saint Laurent € 2190

6 Geruite blazer Massimo Dutti € 129

7 Geruit overshirt Zara € 49,95