Het belooft een seizoen vol kleur te worden. Heerlijk, want kleur maakt niet alleen vrolijk, het laat je ook direct jaren jonger lijken.

Dit najaar zie je veel heldere en sterke kleuren zoals lapis lazuli, smaragdgroen en robijnrood, oftewel edelsteenkleuren.

Van lichtrood tot robijnrood

Nu is rood zo’n kleur die zoveel schakeringen heeft dat er altijd wel een rood in de mode is. Dit seizoen zie je zowel lichtrood als warme, diepe wijnrode tinten. Kies dus vooral de kleur rood die het mooiste bij je huid past.

Zo combineer je rood dit seizoen

1 Trend: kies voor een mix & match aan roodtinten, zodat je een ‘ton sur ton’ effect krijgt. Als je diverse materialen met elkaar combineert, ontstaat er meer diepte in je outfit. Bijvoorbeeld een donkerrood fluwelen jasje met een licht rode glansblouse, een warmrode wolmix broek en bordeaux kleurige schoenen.

2 Classy: combineer rood met beige en wit. Door de lichte neutrale tinten maak je de kleur rood wat frisser. Een mooie tas en platte schoenen maken de outfit chic en elegant.

Van appelgroen tot smaragdgroen

Veel mensen vinden groen een moeilijke kleur terwijl er zo veel tinten groen zijn en de kleur bijna bij iedereen mooi staat. Het staat voor intelligentie en rust. Kies dit seizoen vooral de heldere groentinten.

Zo combineer je groen dit seizoen.

1 Trend: gewaagd is om groen met andere sterke kleuren te combineren, zoals felblauw, dieppaars, warmoranje of turkoois. Bijvoorbeeld een groene jurk met blauwe laarzen. Of juist een groene rok, met paarse laarzen en een blauwe blouse.

2 Classy: combineer groen met bruintinten zoals cognac en olijf. Het smaragdgroen geeft dan net een fris accent aan de outfit.

 

Van lichtblauw tot lapis lazuli

Lapis Lazuli heeft een intense blauwe kleur en staat voor spiritualiteit. Donkerblauw is misschien een conservatieve kleur maar dit seizoen is de kleur intenser en opvallender.

Zo combineer je blauw dit seizoen.

1 Trend: combineer blauw met kleuren die er dichtbij liggen zoals paarsblauw, turkoois en petrol. Je krijgt dan een spannende en moderne kleurenmix. 

2 Classy: blauw past van nature uitstekend met wit en zwart. Je kunt het ook omdraaien, draag en outfit in zwart wit en combineer met blauwe accessoires zoals schoen, riem en tas.

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising