Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Zó draag je als vijftiger een jumpsuit in stijl'

Jumping into Pasen like de Paashaas! Of je nu alleen bent of dit weekend met een paar huisgenoten een eitje tikt, het is een ideaal moment om een jumpsuit te dragen.De uitdrukking ‘Er op je Paasbest uitzien’ komt uit de katholieke kerk en werd vroeger gebruikt voor het feit dat je één per jaar te...

Anita Willemars

Jumping into Pasen like de Paashaas! Of je nu alleen bent of dit weekend met een paar huisgenoten een eitje tikt, het is een ideaal moment om een jumpsuit te dragen.

De uitdrukking ‘Er op je Paasbest uitzien’ komt uit de katholieke kerk en werd vroeger gebruikt voor het feit dat je één per jaar ter communie ging en dan je mooiste (nieuwste) kleren droeg. Ook ging de kolenkachel op dat moment uit en werd het huis schoongemaakt in de voorjaarsschoonmaak, zodat met Pasen alles fris en helder was. Nu wordt de term nog steeds gebruikt, maar meer geassocieerd met vrolijke lichte heldere Paastinten zoals geel, lila, lichtblauw en mintgroen. En laten dit nu net de nieuwe kleuren voor aankomend seizoen zijn!

Jumpsuits

Nu we voorlopig nog wel even thuis werken heb ik de jumpsuit herontdekt, het voelt bijna als een pyjama, zo lekker zit ‘ie en je ziet er toch op je euh, Paasbest uit. Dit zijn mijn favoriete jumpsuits voor dit seizoen.

Op de foto draag ik een kanten jumpsuit met wijde pijpen Caroline Bis € 240

1 Lentekleur lila

Pasen wordt van oudsher geassocieerd met pasteltinten, waaronder lila. Nu is lila één van de grote trendkleuren dit seizoen. Lila oogt zacht en vrouwelijk en staat bijna iedereen. Een ideale kleur voor een zakelijke jumpsuit. Het geeft een business gevoel met en vrouwelijke zachtheid.

Lila jumpsuit met schoudervullingen & Other Stories € 129

2 Grafische bloemenprint

De lente is begonnen en afgelopen week was het even heerlijk warm. Je ziet overal de bloesems en voorjaarsbloeiers. Ook in de mode zie je elke jaar de bloementrend terugkomen. Dit seizoen zie je bloemenprints die wat grafischer zijn dan andere jaren.

Jumpsuit met ‘street art’ flowers Isabel Marant € 750

3 Katholiek paars

Vroeger werd de kleur paars gebruikt tijdens de ‘vastenperiode’, de 40 dagen voor Pasen. Nu is paars samen met lila een trendkleur voor aankomend seizoen. Deze jumpsuit heeft plooitjes bij de hals en is licht getailleerd, wat 'm wat eleganter maakt. 

Paarse jumpsuit Phase Eight via De Bijenkorf € 179

4 Klassiek beige

Hou je net als ik van comfortabele en zachte kleding dan is deze ‘verwassen’ jumpsuit iets voor jou. De stof is superzacht en het pak heeft sportieve details zoals klepzakken. Door de klassieke kleur beige past deze jumpsuit bij elke gelegenheid, of je er nu een pump of een sneaker bij draagt.

Beige jumpsuit Zara € 49,99

5 Gewassen jeans

Van Chanel tot Dolce & Gabbana, bijna alle ontwerpers hebben dit seizoen jeans verwerkt in hun collectie. De denim van dit seizoen is zacht en licht van kleur. Deze jumpsuit is een tikje seventies dankzij het koord in de taille.

Denim jumpsuit Caroline Biss € 220

6 Business black

Zwart is misschien niet een kleur die je direct aan Pasen doet denken, maar als jumpsuit is deze tint wel ideaal. Je kunt er alle kanten mee op. Met sieraden wordt de jumpsuit feestelijk. Met een klein hakje wordt ‘ie zakelijk en met een gestreept shirt eronder oogt de jumpsuit sportief.

Zwarte jumpsuit H&M € 49,99

Fijne Paasdagen!