Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Wildebras of keurig? Modevlogger Anita geeft 5 tips voor het kopen van een nieuwe tas

Een tas is misschien wel het allerbelangrijkste kledingstuk van je outfit. Het klinkt raar, maar je status, je persoonlijkheid en je smaak komen het best tot uiting bij de tas. Ben je het designertype, een wildebras of juist een keurig gestructureerd persoon? De tas laat het zien.Waar moet je op ...

Een tas is misschien wel het allerbelangrijkste kledingstuk van je outfit. Het klinkt raar, maar je status, je persoonlijkheid en je smaak komen het best tot uiting bij de tas. Ben je het designertype, een wildebras of juist een keurig gestructureerd persoon? De tas laat het zien.

Waar moet je op letten?

1. Budget
Zo was ik ooit zó in de ban van een echte Chanel, die ik op een gegeven moment ook daadwerkelijk gekocht heb. Een rib uit mijn lijf, maar de beleving was fantastisch in de winkel van Chanel aan Rue de Cambon in Parijs. Achteraf had ik beter een zonnebril kunnen kopen. Elke keer als ik de tas draag, denk ik heel even aan dat leuke moment, maar daarna direct aan het enorme bedrag. Je hebt tassen in alle mogelijk prijsklassen. Het beste is om vooraf een eindbedrag in je hoofd te hebben, en daar niet vanaf te wijken.

2. Designer tas
Ga je voor een designer tas? Denk dan goed na. Het is verleidelijk om een hele hippe tas te kopen, succes verzekerd, maar na een jaar of wat is de tas behoorlijk gedateerd. Het handigste is toch een wat neutralere tas te kopen, en dat hoeft helemaal niet zwart of bruin te zijn. Denk ook eens aan zachtroze, donkerrood of diepgroen. Deze kleuren zullen altijd mooi blijven.

3 Klassiek of hip?
Een tas voor het leven mag natuurlijk wat duurder zijn. Wissel je tassen af met dragen. Zo kun je makkelijker de tas bij je outfit kiezen, en kun je ook duurdere en goedkopere tassen met elkaar afwisselen. Een dure designertas gaat op deze manier veel langer mee, en je bent up-to-date met een hippe goedkope tas.

4. De tas die bij je past
Er zijn prachtige tassen voor een paar honderd euro. Ga  daarom eerst goed rondkijken, en check op smaak en budget. Juist het middensegment heeft supermooie tassen, denk aan Michael Kors, Ted Baker en Furla.

5. Fashion
Natuurlijk is Gucci dé naam voor de tas op dit moment.  Heb je geen duizenden euro’s over voor een tas? Kijk dan bij grote ketens als Zara, &OtherStories of Cos, gegarandeerd zit daar een betaalbaar en hip exemplaar tussen.

Tip!
Ga je voor een ‘echte’ designertas, weet dat je je tas ook weer goed kunt verkopen. Er is een levendige handel in vintage en tweedehands tassen. En dure merken als Chanel, Gucci, Louis Vuitton zullen altijd hun waarde blijven houden. De tas waarmee ik op de foto sta is van Bulgari (BVLGARI), en net nieuw in de winkel. Ik ben er behoorlijk verliefd op. Juist door de verschillende kleuren leer is het een tas die bijna overal bij past.

Dit zijn mijn favoriete tassen van dit seizoen:

1Simon Miller € 425, bij Net-a-Porter

2. Kleurrijke tas, met een mix van leersoorten en kleuren Michael Kors, € 275

3. Een echte eyecatcher deze klassieke Chanel handtas van tweed en bedels in zilver, geel en zwart, € 6.825

4. Diepgroene tas van imitatie leer, met handige vakken Guess by De Bijenkorf, € 140

5. Ronde tas van suede, met rits en een ring als handvat, past perfect bij de seventies look Chloë bij Net-a-Porter, € 1.150

6. Leren schoudertas (met applicatie van nepbont) van ATP Atelier bij Hudson’s Bay, € 330

7. Klassieke handtas, met bijzondere versieringen en applicaties Gucci bij Net-a-Porter, € 3.400

8. Licht roze leren tas, die zowel functioneel als elegant is, Furla € 380

9. Schoudertas van suède met zilverglans en schakelketting als schouderband, Zara € 49,95