Met de jaren ben ik dierenprints steeds leuker gaan vinden. Vond ik ze ooit snel ordinair, nu (na mijn 50ste) vind ik juist dat dierenprints je jonger en energieker laten lijken! Met zo’n printje geef je je outfit net een wild en vrolijk randje.

De ‘wilde’ dierenprint blijft echter altijd iets controversieels houden. Draag je hem met stijl, dan geeft het je een soort filmsterrengevoel. Doe je het verkeerd, dan lijk je direct op de zus van Nel Veerkamp.

Natuurlijk wil ik je geen ‘Hotter then my daughter’ gevoel geven, dus geef ik je 5 tips om er zonder zorgen fashionable en ‘on trend’ uit te zien in python-, luipaard-, zebra- en panterprints.

1 Combineer met klassiekers

Stel je voor: je hebt een klassieke bijna tuttige outfit, verwissel dan één kledingstuk voor een wilde dierenprint. Een panterblouse onder een jasje in dezelfde kleur staat bijvoorbeeld altijd chic. En een klassieke witte blouse past weer  perfect bij een rok met een wilde dierenprint rok (mits wel vanaf knielengte).

2 Denk in accessoires

Een accessoire in dierenprint kan je hele outfit opfleuren en moderniseren. Een tijgertas bij een donkerblauw pak zegt 'power!' Een zwarte jurk wordt sexy door een zebraschoen. En een dierenprintbril kan altijd! Juist als je wat ouder bent, heeft je gezicht meer vorm en kleur nodig en dat is nu precies wat zo’n bril doet met je gezicht. 

3 Soms wel, soms niet

Een wilde dierenprint suggereert dat je ook een wilde vrouw bent. Dat is na je 50ste natuurlijk alleen maar leuk, laat maar zien dat je ‘alive and kicking’ bent! Maar het kan ook verkeerde personen aantrekken en dat wil je natuurlijk niet. Dus: dierenprints zijn leuk als je omringd bent met vriendinnen, maar minder gepast in een zakelijke omgeving. Qua daten: zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

4 Ga voor kwaliteit

Combineer de dierenprint met luxe en rijke stoffen, dan komt dat ‘filmsterrengevoel’ vanzelf. Het Italiaanse merk Dolce & Gabbana weet de dierenprint als geen ander chic te maken, door het te combineren met rijke materialen. Zo geeft het een wow-factor aan je outfit en kan het onmogelijk ordinair worden. 

5 Lingerie

Een verkeerde beha of onderbroek kan je outfit maken of breken, helemaal bij een wilde dierenprint. Er mag echt geen enkele twijfel zijn, over randjes die knellen of borsten die te strak zijn opgebonden. Wil je de wilde dierenprint op een elegante manier dragen, zorg voor corrigerende en mooi afkledende ‘shape wear.’ 

Ik draag een ‘slangenprint broek van Drykorn, met een dikke trui van Humanoid.

1 Trenchcoat van denim met dierenprint Marc Jacobs € 880

2 Oversized blouse Zara € 39,95

3 Badpak Hunkemuller via de Bijenkorf € 36,99

4 Kreukelrok H&M € 19,99

5 Bucket hoed met luipaardprint  &Otherstories € 35

 

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising