Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Waarom ik elk jaar een ‘betaalbaar’ designerstuk aanschaf!

Sinds een aantal jaar, spaar ik echt voor designeritems. De kwaliteit en afwerking is zoveel beter dan een ‘goedkoop’ kledingstuk. Hierbij mijn tips om op een betaalbare manier een mooi designeritem aan te schaffen.Van Kenzo tot Isabel MarantNu de Giambattista Valli collectie bij H&M in de winkel...

Sinds een aantal jaar, spaar ik echt voor designeritems. De kwaliteit en afwerking is zoveel beter dan een ‘goedkoop’ kledingstuk. Hierbij mijn tips om op een betaalbare manier een mooi designeritem aan te schaffen.

Van Kenzo tot Isabel Marant

Nu de Giambattista Valli collectie bij H&M in de winkel hangt, gaat mijn designer-minnende hart weer kloppen, want wie wil niet een jurk a la Máxima voor een H&M prijs? Vanaf het moment dat H&M samenwerkingen heeft met grote designers probeer ik elk jaar een item aan te schaffen. In de afgelopen jaren hebben deze kledingstukken voor mij echt hun waarde bewezen en koop ik steeds meer designeritems.

Zo draag ik al jaren een leren broek van Isabel Marant, slaap in een zijden slipdress van Karl Lagerfeld en heb een lange feestrok van Erdem. Behalve H&M zijn er meer winkelketens die samenwerkingen aangaan, mijn winterjas is van Uniqlo ontworpen door JW Anderson. Het fijne van deze collecties is dat de kwaliteit en de afwerking mooier zijn dan een gemiddeld kledingstuk en de prijs betaalbaar blijft.

Websites

  • Behalve samenwerkingen van grote winkelketens met designers, zijn er ook sites waar designerkleding met fikse korting te koop is. Net nieuw in Nederland is de site Afound waar collecties van voorgaande seizoenen te koop zijn met een fikse korting. Er zijn allerlei merken te vinden, van Filippa K tot Vetements. 
  • Net-A-Porter heeft een outlet zusje genaamd The Outnet. Hier vind je allerlei designerkleding met fikse kortingen. Meestal wacht ik ook hier tot een aanbieding, dus dan heb je aanbieding op aanbieding. Let wel de verzendkosten zijn hier wel hoger.

Winkels

De designer shops beginnen vaak sneller met de uitverkoop dan de grote winkelketens. Ben je ergens vaste klant, dan krijg je een uitnodiging om als eerste gebruik te maken van de sale. Vaak is het dan direct 50%, voor mij is dit een reden om

al vanaf eind november mijn favoriete designer winkels binnen te stappen. De Bijenkorf heeft zelfs af en toe een 70% discount dag, maar tegenwoordig moet je ook hiervoor in de rij staan.

Outlet
De grootste designer outlet van Nederland staat in Roermond. Hier vind je bijna alle grote designers van Burberry tot Prada. Het is echt een enorme outlet. Gemiddeld krijg je 30% korting op de collectie van vorig seizoen, maar ook hier hebben ze 2x per jaar sale en dan vind je er echte koopjes. Zo heb ik ooit een portemonnee van Tod’s gekocht voor € 70, die later gewoon nog in de collectie bleek te zijn voor € 390. Weet wel dat deze outlet erg populair is en het kan er dus hartstikke druk zijn. 


Koop met mate
Laat je niet te verleiden door te veel koopjes, maar koop af en toe een mooi (en dus betaalbaar) designer item. Zo’n kledingstuk zit mooier omdat de kwaliteit en de pasvorm beter is. Je hebt er langer plezier van en als het goed is hoef je daardoor minder vaak een nieuw item aan te schaffen.