Op modegebied zie je nu weer heel veel opvallende sieraden. Denk aan bedels, parels en allerlei grappige schakelvarianten, die je eindeloos met elkaar kunt mixen & matchen. Ik ben dolblij met deze trend, want sieraden zijn niet alleen hartstikke hip, ze laten je ook jonger lijken.

Draag ze vooral overdag met een sweater, thuispak of lekkere coltrui. Zo geef je direct een beetje glans aan je dag.

1 Oplichtend effect

Oorbellen vangen het licht en weerkaatsen dat op je huid. Parels bijvoorbeeld, hebben een flatterend effect op je huid en laten het wit van je ogen en tanden stralen.

Catherine, de hertogin van Cambridge, draagt vaak pareloorbellen: instant chic!

 

.

Diamond Point via Bijenkorf € 280

2 Golden glow

Goudkleurige sieraden en dan het liefste rosé gouden sieraden, geven je gezicht een ‘golden glow’, en ja, wie wordt daar nou niet mooier van? En dit soort brede schakelkettingen zijn ook nog eens hartstikke on trend.

Diverse schakels in een choker van Zara € 15,95

3 Kleurrijke sieraden

Als je ouder wordt, trekt er meer kleur uit je gezicht. Dit kun je eenvoudig oplossen door meer kleur in je sieraden aan te brengen. Draag je bijvoorbeeld graag zwart, dan zijn sieraden in de kleur van je ogen een goed idee, ze laten je blik meer stralen. Ook sieraden in vrolijke lentekleuren werken prima en geven direct een jeugdig effect.

Deze vrolijke armbanden van Roxanne Asoulin gaan vanaf € 85

4 Vorm van gezicht

Een rond gezicht lijkt van nature jonger dan een lang gezicht. Als je ronde oorbellen draagt, versterk je het ronde effect. Dit zie je al bij kleine ronde oorbellen, maar hoe groter de oorbellen hoe groter het effect. Aankomend seizoen zie je die grote ronde ‘seventies’ oorbellen weer veel in het modebeeld, dus doe er je voordeel mee!

Ronde oorbellen &Other Stories € 17

5 Schakels en bedels

Toen ik jong was, droeg ik vaker meerdere kettingen, ik zie die trend nu helemaal terugkomen. Meerdere dunne kettingen van verschillende lengtes en met verschillende schakels en bedels om je hals is hip. Drie is vaak het toverwoord bij dit soort trends, dus 3 kettingen van verschillende lengtes. 

Schakelketting Laura Lombardi € 174

6 Hoe meer hoe beter

De trend voor dit seizoen is: hoe meer hoe beter en juist als je wat ouder bent is dit een ideale trend. Je laat met al die sieraden zien dat je uniek bent, iedereen draagt de sieraden anders.

Door de beweging, glans en kleur van al die sieraden lijk je vanzelf levendiger en jonger, denk bijvoorbeeld aan Iris Apfel. Draag dus vooral zowel oorbellen als kettingen, ringen en armbanden, in dit geval is meer écht meer.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising