Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Sla je slag in de sale met een leuke blazer die je 10 jaar jonger maakt!

De gekleurde blazers en andere statement blazers die deze zomer trending zijn, gaan beslist nog een paar seizoenen mee. Alle reden om te kijken of je er in de sale niet eentje voor een lief prijsje kunt kopen, vindt Nouveau's modecoördinator Anita.Een blazer maakt elke outfit direct sierlijk en e...

Anita Willemars

De gekleurde blazers en andere statement blazers die deze zomer trending zijn, gaan beslist nog een paar seizoenen mee. Alle reden om te kijken of je er in de sale niet eentje voor een lief prijsje kunt kopen, vindt Nouveau's modecoördinator Anita.

Een blazer maakt elke outfit direct sierlijk en elegant. Een oude jeans met wit T-shirt knapt bijvoorbeeld enorm op van een jasje erbij.  Ook als je even niet meer weet wat je aan moet is zo’n jasje handig en daarbij past een blazer bij elke gelegenheid, of je nu naar de supermarkt of een galadiner gaat.

Sale en supersale

De uitverkoop begint meestal half juni en loopt door tot eind juli. Als je slim bent sla je in de laatste week van de uitverkoop je slag en heb je zo’n 70% of zelfs 80% korting.

Ik heb alvast de leukste jasjes voor je op een rij gezet, waarbij ik bewust heb gekozen om vanaf 50% te shoppen. Want als een jasje nóg meer korting heeft, is ‘ie binnen een paar uur weg.

Colbert of blazer

Een blazer komt oorspronkelijk uit de sportwereld, is wat sportiever en draagt wat makkelijker. Een colbert is van oorsprong een op maat gesneden jasje en oogt vaak zakelijker. In de vrouwenmode van dit moment zijn de colberts wat losser geworden en vaak wat oversized, en worden de blazers wat minder sportief ontworpen. Dus je zou kunnen zeggen dat ze elkaar een beetje omarmd hebben, de blazer en het colbert.

Hoe combineer je de blazer?

  • Er zijn op dit moment zoveel verschillende blazers in de mode dat er bij elke gelegenheid een goede blazer past. Zowel de double-breasted blazer als de korte getailleerde blazer is op dit moment hip. Ik gebruik een blazer ook vaak als ‘tussendoor’ jas.
  • Persoonlijk vind ik een blazer mooier op een broek staan, maar in de aankomende wintercollecties zie ik vaker een jasje gecombineerd met een rok. 
  • Draag je een jasje op een jeans, dan wordt de look casual. Draag je hetzelfde jasje op en zwarte kokerrok, dan wordt de look zakelijker.
  • Zelfs bij een feestelijke jurk is het handig om een jasje bij de hand te hebben, ik heb bij menig trouwerij in de avond toch weer een jasje over mijn jurk gedaan omdat ik het koud kreeg.

Het wordt een kleurrijk najaar

De trend van kleurrijke blazers is nog meer net begonnen! Aankomend najaar zie je heel veel gekleurde jasjes en zelfs voor voorjaar 2023 heb ik al heel wat vrolijk gekleurde jasjes en pakken gespot.

De modekleuren voor het najaar zijn: geel, oranje, groen, lichtblauw en roze. Ook is de uitverkoop en mooi moment om een ‘impuls aankoop’ te doen. Dat ene jasje wat je al heel lang graag wil, maar waarvan je niet zeker weet of je het ook echt zal dragen.

Kleur maakt jonger!

Als je ouder wordt verdwijnt langzaam de kleur uit je gezicht, met een gekleurde blazer (of top) voeg je die kleur weer toe. Waarmee ik wil zeggen: hoe ouder je wordt hoe meer kleur er in je outfit mag!

Klassiekers zijn blijvertjes

Hou je juist niet van felle kleuren, dan is een klassiek jasje in gebroken wit, beige, donkerblauw en zwart tijdloos mooi. Bij deze kleuren adviseer ik geen impulsaankoop te doen, maar goed te kijken of het jasje echt goed zit. Liever een goed jasje uit de 30% sale dan toch voor de 70% sale te gaan. Is het goed gemaakt en is de stof van goede kwaliteit, dan kun je er zo tien jaar plezier van hebben.

Nog even dit

Zit je favoriete item er niet bij dit seizoen, koop dan niets. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu. Daarbij: voor je het weet zijn we een half jaar verder en is er weer een nieuwe sale. Dus bij twijfel niet kopen.

Veel shop plezier!

Het roze bouclé jasje wat ik hier draag is van Zara, vorige week gekocht nu helaas al uitverkocht…

Dit zijn mijn favoriete blazers in de sale: 

1 Groene blazer Zara van 65% van € 59,95 naar € 19,99

2 Oversized lila linnen blazer &OtherStories 54% van € 129 naar € 59

3 Winterwit jasje met klepzakken H&M 64% van € 49,99 naar € 17,99

4 Cashmere corduroy blazer Gabriela Hearst 40% van € 3.690 naar € 2.214

5 Oranje blazer van schapenleer Gestuz 50% van € 549 naar € 274,50

6 Krijtstreep blazer in travelstof Expresso 50% van € 159,95 naar € 79,98

7 Winterwit jasje met 1 knoop Zara 55% van € 59,95 naar € 29,99

8 Bouclé tweed blazer Balmain 40% van € 2.850 naar € 1.710.

9 Double breasted jasje BA&SH 50% van € 320 naar € 160

10 Blauw jasje met 1 knoop J W Anderson 70% van € 1.295 naar € 388,50

11 Roze blazer Samsøe & Samsøe 50% van € 269 naar € 134,50

12 Oranje blazer getailleerd Christopher John Rogers 60% van € 1895 naar € 758