Nu je toch veelal thuis bent, is dit de kans om eens uitgebreid te gaan shoppen in je eigen kledingkast. Wie weet vind je er, net als ik, de leukste kledingstukken terug.

Waarschijnlijk heb je – ik tenminste wel - een aantal standaard sets, waarvan je weet dit staat mij goed, het zit lekker en het is de juiste kleding voor de juiste gelegenheid. Nu je toch binnen moet blijven, heb je mooi de kans om eens goed door je kledingkast te gaan en het aantal favoriete outfits te verdubbelen, zonder dat je nieuwe kleren hoeft te kopen.

1 Alles eruit

Wil je echt weten wat er allemaal in je kast ligt, dan moet alles eruit! Dit is de manier om je kast op te schonen en je bij elk kledingstuk af te vragen: past het nog bij mij, past het nog bij mijn manier van leven en ga ik het ooit nog dragen? Kleding waar je nog geen afstand van kunt doen, maar waar je waardevolle herinneringen aan hebt, berg je op in een doos.

2 Sorteren

Je kunt je kast op diverse manieren indelen, persoonlijk vind ik het prettig om op item in te delen, dus broeken bij de broeken, truien bij de truien. Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die zomer en winter door elkaar heeft hangen. Maar een wintertrui vind ik ook fijn op koude zomeravond – het luistert niet zo nauw.

3 De challenge!

Kies een favoriet item waarvan je vindt dat je het te weinig draagt en verplicht je zelf om 10 sets met dit item te maken. Ik koop bijvoorbeeld regelmatig een witte blouse, maar draag ze  zelden. Totdat ik een keer verplicht 10 outfits moest maken. De eerste 4 outfits waren matig (de reden dus dat ik nooit doorzette), maar daarna lukte het ineens wel. Dus het kan, en je moet niet te snel opgeven. Ook ideaal om dit met een ‘miskoop’ te doen.

4 Strak en wijd

Speel met vormen. Een strakke rok combineer je dus met een wijde blouse of trui en een slank gesneden blouse combineer je met een wijde rok. Juist de mix van strakke en wijde vormen zorgt voor een mooi contrast in je outfit

5 De magische 3

Niets makkelijker dan een trui en een broek als outfit, maar wist je dat 3 kledingstukken je outfit direct een rijker gevoel geven. Dus broek, trui en een jasje maakt het net iets spannender. Het kan ook een blouse onder de trui zijn, of een vestje over een blouse et cetera. Voor kleur geldt hetzelfde, wit en zwart is prima, maar wit, beige en zwart geeft direct meer diepte aan de outfit.

6 Opvallen kun je leren

Probeer je eigen voorkeuren te doorbreken en doe gewoon eens gek. Leen een ‘eyecatcher’ uit andermans kast (bijvoorbeeld je puberdochter of een vriendin) en combineer het met je eigen kledingstukken. Probeer ook eens het mixen en matchen van diverse prints, bijvoorbeeld de combinatie bloem, streep, ruit.

7 Opschrijven

Tijdens het opruimen van je kast, zie je direct wat je aankoopgedrag is. Ik ben bijvoorbeeld dol op streepshirts en heb er veel te veel! Maak een lijstje van items waarvan je er al meer dan genoeg hebt en zet dit in je telefoon. Als je dan ooit bij de kassa bent (online of offline) check dan eerst je lijstje voordat je naar betalen gaat.

8 Selfies van kant en klare outfits

Als je voor de spiegel al je kleding nog eens doorpast en met bovenstaande tips nieuwe combinaties maakt, maak dan direct van alle outfits selfies. Hoe gekker hoe beter. Ben je klaar dan kun je rustig aan de hand van alle selfies kijken welke nieuwe ‘favoriete’ combinaties je er nu bij hebt gekregen.

Succes en #blijfthuis

Reacties (1)

Bezoeker
2/1 | 

Je kan nooit genoeg streep T-shirts en of truien in de kast hebben. Kijk eens in hoe leuk het je staat op de foto!

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising