Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Rokjesdag! Dit zijn mijn toptips voor mooie bruine benen

Heerlijk, je voelt de zon al toenemen in kracht en volgende week worden er temperaturen van 20 graden voorspeld! De zomer is in aantocht en dat betekent dat het blote benen seizoen weer geopend is.Heb je, net als ik, geen puf om eindeloos je benen te laten kleuren door de zon, dan zijn deze tips ...

Anita Willemars

Heerlijk, je voelt de zon al toenemen in kracht en volgende week worden er temperaturen van 20 graden voorspeld! De zomer is in aantocht en dat betekent dat het blote benen seizoen weer geopend is.

Heb je, net als ik, geen puf om eindeloos je benen te laten kleuren door de zon, dan zijn deze tips voor jou!

Rokjesdag

Ken je de beroemde uitspraak van Martin Bril nog? De term 'rokjesdag' gebruikte columnist Martin Bril voor de eerste keer in 1996 in z’n column voor Het Parool. Hij bedoelde met deze term dat in het voorjaar er één dag is dat vrouwen 'en masse' met blote benen (en rok) naar buiten gaan. Je kunt dit ook de eerste zonnige dag van het jaar noemen, waarbij je geen panty meer aan hoeft. De term is zo populair geworden dat ‘ie inmiddels in het Van Dale woordenboek is opgenomen en er in 2016 zelfs een film over gemaakt.

1 Scrubben voor bruine benen

Je benen hebben al zo lang geen daglicht gezien, dat ze een beetje aandacht geven ze goed zal doen.

Gebruik een milde scrub zodat alle dode huidcellen en schilfers verdwijnen. Je benen voelen daarna zachter aan en het daglicht zal mooier reflecteren op je (gladdere) benen.

Body Scrub Miel Nuxe € 14,95

2 Ontharen voor gladde benen

Door het scrubben zijn de haartjes al wat rechter gaan staan, zodat het ontharen makkelijker gaat. Er zijn vele manieren, ikzelf scheer om de dag m’n benen onder de douche, maar kies vooral de manier die je het prettigst vindt.

Je kunt je benen tegenwoordig ook laten laseren, dit kost wel wat tijd (en geld) maar dan heb je nooit meer haar op je onderbenen.

Precies en duurzaam scheermesje met 5 mesjes Flamingo € 11

3 Hydrateren met shimmering oil

Na het scrubben en ontharen is het belangrijk je benen te hydrateren, zodat je benen zacht en glad blijven.

Wil je direct mooie benen, kies dan voor een shimmering oil of een shimmering bodylotion. Door de minuscule glinsterdeeltjes krijg je direct een zonnige en subtiele glans op je benen.

Rituals The ritual of Karma shimmer body oil € 19,50

4 Bruin zonder zon

Heb je vrij witte benen, zoals ik, dan is bruin zonder zon een absolute aanrader. Je hebt ze in vele vormen, mijn favoriet is de bodylotion met een kleurtje zodat je benen langzaam bruiner worden en je per dag kunt kijken of je wel/niet bruiner wilt gaan.

Wil je direct bruine benen dan kan dat natuurlijk ook. Het is echt onzin dat je oranje benen krijgt van zelfbruiners. Alle bruin-zonder-zon varianten zijn tegenwoordig zo goed dat het effect niet van echt bruine benen te onderscheiden is.

Foam zelfbruiner Bondi Sands € 21,50

5 De mooiste benen op elke leeftijd

Mijn absolute favoriet op bruine benen gebied is de body foundation. Het werkt net zoals foundation maar is speciaal voor je benen. Behalve bruine benen krijg je dus ook een egale kleur en het verdoezelt direct alle oneffenheden.

Je benen ogen gladder en egaler. Kies (net als bij foundation voor je gezicht) een kleur die past bij je huidskleur. Body foundation is bijna altijd waterproof.

Lancaster Sun 365 BB Body Cream € 28,95

6 Bruine benen en bescherming

Als je de natuur een beetje geholpen hebt met een mooie gebruinde glans, wil dat niet zeggen dat ze beschermd zijn tegen zon.

Dus vergeet niet om je benen ook in te smeren met een SPF-factor, zeker in het voorjaar zullen ze extra snel verbranden.

Vichy Ideal Soleil Zonnebrand Water SPF 30 € 21,50