Een fladderjurkje, een oversized colbert en een paar stoere boots, zo liep ik erbij eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Laat deze mode nu ineens weer hip & happening zijn!

Laatst kocht ik een vrolijk gedessineerd jurkje en toen ik hem thuis combineerde met een jasje en laarzen kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat ik ongeveer precies dezelfde kleren draag als 30 jaar geleden!

Ik twijfelde even, kan dat nog wel? Of ben ik ineens (zonder dat ik het doorheb) ‘lyceum van achteren en museum van voren geworden’, een uitspraak uit de jaren ‘90, die gelukkig in de vergetelheid geraakt is.

Tegelijkertijd voelde ik mij in deze outfit als een vis in het water. Ik zat in een ‘gelukkige flow’ 30 jaar geleden. En deze look past als een huis. Dus waarom niet gewoon aantrekken waar je zin in hebt.

Op de catwalk zie je ook de revival voor de jaren ‘80 en ‘90 terug. Zelfs bij Chanel zag je een knipoog naar de Madonna-look uit de jaren ’80. De tijd dat Madonna het grote style icoon was, met haar korte rokjes, oversized jasjes en vele kettingen.

Ook Annie Lennox, Sade en Kim Wilde waren voor mij stijliconen. Hun stijl, oversized mannenpakken die op een grappige manier gedragen werden, zoals met een BH eronder (Annie Lennox), of juist met veel kettingen (Madonna)...

... of alleen een zwarte strakke coltrui, maar dan met felle rode lippen (Sadé). Een combinatie van stoer en sexy. Een stijl die ik altijd enorm leuk gevonden heb, al zal dat wel aan mijn leeftijd liggen.

The Breakfast Club 

Voor iedereen die net als ik 30 jaar geleden al gelukkig werd van oversized colberts, fladderjurkjes en stoere boots heb ik de nieuwste exemplaren voor je geshopt.

Gedessineerde jurken

1 Gedessineerde jurk Humanoid € 219

2 Bloemenjurk Zara € 39,95

3 Bloemenjurk H&M € 19,95

Oversized jasjes

4 Oversized en asymetrisch colbert € 149

5 Geruit colbert met iets verbrede schouders Maja € 350

6 Fluwelen jasje Cefinn € 450

 

 

Stoere hoge laarzen

7 Stoere boots Zara € 69,95

8 Hoge leren laarzen met veters en rits aan de zijkant Shabbies Amsterdam € 269,95

9 Vegan leather boots Vagebond € 180

Foto's artiesten (c) Getty Images

 

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising