Nouveau’s Anita mocht aanschuiven bij een bijzonder whiskydiner en ze is laaiend enthousiast.

Op de plek waar koningin Maxima weleens gesignaleerd wordt (volgens de geruchten) kun je nu genieten van waanzinnig bijzonder zes-gangen diner met bijbehorende whisky’s aan de Chef’s Table van restaurant Bougainville. Het eten is van een bijzonder hoog niveau en dat gecombineerd met whisky in plaats van wijn, maakt het nog specialer.

Het whisky merk Macallan werkt al sinds de opening in 2018 samen met Hotel TwentySeven, waar restaurant Bougainville gevestigd is.

Masters of flavour menu

Om eens iets heel bijzonders te ontwikkelen hebben Macallan en Bougainville de koppen bij elkaar gestoken...

...en daar is een waanzinnig bijzonder menu uit ontstaan dat vanaf nu geserveerd wordt aan de Chef’s Table.

The Macallan Chef’s Table

Het menu start met de The Great Gatsby met daarbij een aantal amuses. Daarna volgen zes gangen met bijpassende whisky’s.

Zo wordt The Macallan Double Cask 18 geschonken bij een gerecht met wagyu, ui en miso. Zoals alle whisky’s van The Macallan rijpt deze in sherryvaten van Amerikaans en Europees eiken. Zoete tonen van karamel en vanille worden afgewisseld met die van gember en specerijen. Deze krachtige whisky past daarom goed bij de boterzachte wagyu.

Het diner wordt afgesloten met een echte Bougainville-klassieker: soufflé met vanille-ijs, karamel en truffel.

Whisky in plaats van wijn

Het was heel bijzonder om whisky bij dit menu te drinken. De zachte volle smaak van de drank is zoveel warmer dan wijn, dat ik vanaf nu vaker whisky bij het eten wil drinken – dat had ik niet verwacht.

Bij elke gang werd een andere Macallan whisky geschonken. Ik heb minder gedronken dan normaal, maar er wel intens van genoten.

Home away from home

Restaurant Bougainville zit op een unieke locatie; vanuit het restaurant heb je uitzicht op de Dam in Amsterdam...

...en Hotel TwentySeven is een van de meest luxueuze hotels van de hoofdstad. Er wordt gefluisterd dat koningin Máxima hier af en toe met een van haar dochters overnacht.

Over The Macallan

The Macallan, opgericht in 1824, staat wereldwijd bekend om zijn buitengewone single malt whisky's. Het whiskyhuis is opgericht door Alexander Reid, boven de rivier de Spey in het noordoosten van Schotland.

In 2018 opende The Macallan de bekroonde Speyside-distilleerderij, ontworpen door internationale architecten en geïnspireerd op de omliggende Schotse heuvels.

De distilleerderij staat in de buurt van Easter Elchies House, een highland manor gebouwd in 1700. Het is The Macallan's spirituele thuis en het middelpunt van het prachtige The Macallan-landgoed van 485 hectare.

Het Masters of Flavour-menu kost 320 euro en is te reserveren via de website.

 

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising