Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Nouveau's modeblogger Anita tipt: Deze 5 items zijn onmisbaar in je koffer

Elke zomer is er weer de inpakstress, welke kleren neem je mee op vakantie? En als je gaat vliegen, wacht je nog een uitdaging, want hoe krijg je het allemaal mee? De bagageregels liegen er niet om. Je kunt natuurlijk een lijstje maken, maar de inhoud van je vakantiekoffer is afhankelijk van de b...

Elke zomer is er weer de inpakstress, welke kleren neem je mee op vakantie? En als je gaat vliegen, wacht je nog een uitdaging, want hoe krijg je het allemaal mee? De bagageregels liegen er niet om. Je kunt natuurlijk een lijstje maken, maar de inhoud van je vakantiekoffer is afhankelijk van de bestemming, de activiteiten en het weer. Met déze 5 items grijp je nooit mis.

Handige vakantie koffer inpaktips

1. Neem vooral weinig kleren mee

Maar wel genoeg schoenen en accessoires. Je voeten zijn vaak wat dikker door de warmte en dan is heerlijk om af en toe af te wisselen. En met een shawl of ketting kun je je outfit direct een andere look geven.

2. Kies voor basics

Zorg ervoor dat de kleren die je meeneemt bij elkaar passen. Dan mix en match te gewoon elke dag en heb je toch steeds een andere outfit. Een streeptruitje combineert immers goed met een jeans, maar ook met een plissé rok.

3. Kies voor meerdere kleuren en prints

Niet voor te veel zwart. Deze fout heb ik weleens gemaakt, lekker makkelijk combineren dacht ik, maar je ziet er ook elke dag hetzelfde uit. En als je ergens bent waar het warm is, ben je zwart snel zat.

4. Kies voor makkelijke stoffen

Pak kleren in die niet of nauwelijks kreuken, ook al denk je dat je gaat strijken, op de hotelkamer heb je er geen zin/tijd voor.

5. Geen wit

Behalve als je een appartement met wasmachine hebt. Niets mooier dan een witte broek of blouse op de vakantiebestemming, maar na een uur is het vaak al vuil door stoffig zand of een verdwaalde olijf die tijdens de lunch van je bord rolt.

Deze 5 items zijn een absolute ‘must’ in elke vakantiekoffer:

1. Badpak of bikini

Ook al ben je het niet van plan, er is niets fijner dan het af en toe het water in te springen. het weegt daarnaast vbijna niets en je vindt altijd wel een hoekje in je koffer waar het past.

2. Slippers

Je voeten zwellen op in de warmte of als je lang wandelt. Door het dragen van slippers geef je je voeten wat lucht en ruimte. Dat is een weldaad na een pittige wandeling of een strakke schoen.

3. High heels

Je strandjurk is met een pump ineens een chique jurk waarmee je naar een trendy restaurant kan.

4. Wollen trui

Ook al ga je naar de warmte, een warme trui of vest is wel heel fijn. Het kan ‘s avonds enorm afkoelen. Ik neem altijd een wollen trui mee, het liefst cashmier, want is dat is licht en warmer dan een sweater. Daarnaast, het oog wil ook wat.

5. Mooie jurk

Je weet nooit wie je tegenkomt op vakantie, en in welke welke grappige situaties je verzeild raakt. Misschien krijg je ineens een uitnodiging op een luxe jacht bijvoorbeeld.

Mijn man neemt altijd 1 overhemd en 1 stropdas mee, en ik neem altijd 1 mooie jurk mee. Zo zijn we ooit in een prachtig oud kasteel beland en mochten we mee eten op voorwaarde dat we er netjes uitzagen. Dat kwam dus helemaal goed.

Heel fijne vakantie allemaal!