Of je nu prinses bent of niet, een goed pak maakt je krachtiger en mooier. Modecoördinator Anita legt uit hoe dat zit én selecteerde de 10 leukste pakken van dit seizoen voor je.

Marlene Dietrich wist het 100 jaar geleden al, een pak maakt een vrouw mooier. Ik snap die prinsessen dus wel, dat de twee oudsten op Koningsdag voor een pak kozen.

Kroonprinses Amalia droeg een pak van Max Mara, wat ik een heel goed keuze vond. Elke stap die ze zet wordt beoordeeld en dit pak is een ideale mix tussen relax (de linnen stof) en status (de kleuren en een designermerk).

Prinses Alexia kan zich wat meer veroorloven, want is geen kroonprinses en vertrok na Koningsdag toch weer naar Wales. Zij koos voor een felgroen pak.

Persoonlijk ben ik ook dol op pakken en toen ik zag dat Alexia mijn favoriete groene pak droeg, wist ik dat er een fashion blog over moest komen.

5 redenen om te investeren in een goed pak

1 Er is een pak voor elke type lichaam

Een pak staat iedereen of je nu lang bent, of kort, een maatje meer hebt of juist heel dun bent. Een pak laat namelijk je figuur beter uitkomen door de pluspunten te benadrukken en de minder mooie delen te verhullen.

2 Een pak is ervoor zowel jong als oud

Een pak is voor alle leeftijden jong en oud. Of je nu 18 of 88 jaar bent, een pak staat goed. Het grappige van een pak is dat het een jong iemand net iets volwassener maakt en een ouder iemand net iets jeugdiger maakt. Een pak trekt de leeftijden een beetje naar elkaar toe.

3 Een pak straalt gezag en kracht uit

Niet voor niets dragen mannen al jaren pakken naar kantoor. Een pak geeft kracht en zelfvertrouwen. De schoudervullingen geven er net dat beetje power aan. Dus heb je een presentatie of een moeilijk gesprek, je voelt je sterker in een pak.

4 Een pak is er voor elke gelegenheid van werk tot party

Zo’n pak is ideaal om te combineren met andere kledingstijlen. Wil je het zakelijk houden, dan is een witte blouse prima. Met een glittertopje maak je het direct feestelijk. Ga je met vriendinnen op pad, dan is een streepshirt met gympen een goede combi met een pak.

5 Een pak kun je eindeloos combineren

Pakken zijn er nu in allerlei kleuren, materialen en prints. Of je nu kiest voor een beige streep pak (à la Amalia) of voor een felgekleurd pak (zoals Alexia). Combineer het pak dit seizoen met kleurrijke accessoires zoals felgekleurde handtassen, opvallende schoenen (zowel sneakers als pumps) en grote sieraden. Het travel suit is dit seizoen ook populair. Het grote voordeel is dat de stof veel stretch bevat en niet kreukt.

Dit ben met mijn dochter, ook een echte liefhebber van  pakken. Zij draagt een pak van LaDress en ik van MS mode

Lichtblauw pak: Kocca

1 Dit is het groene pak dat prinses Alexia droeg op Koningsdag! Tara Jarmon € 345

2 Dit is de gestreepte blazer van prinses Amalia. Zij droeg het als pak, de blazer is nog te koop Max Mara € 805

3 Lila pak MS Mode (van maat 40 tot maat 56 ) jas € 59,95 broek € 44,95

4 Geruit pak van travelstof Studio Anneloes jas € 112 broek € 91

5 Blauw pak met jacquard print Zara jas € 59,95 broek € 39,95

6 Fuchsia reispak Jane Lushka oversized jas € 119,95 broek € 109,95

7 Wit pak Capsule Studio jas € 220 broek € 150

8 Rood travel suit &Co woman jas € 99,95 broek € 74,95

9 Glanzend bruin pak Joseph via Net a Porter jas € 595 broek € 485

10 Oranje pak Zara jas € 69,95 broek € 39,95

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

 

 

 

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising