Deze zomer zie je heel veel jurken met dunne schouderbandjes, oftewel spaghettibandjes. Twijfel je, weet dan dat blote armen altijd kunnen! Of je nu 21 of 91 jaar bent. Het enige wat belangrijk is waar jij je zelf het prettigst bij voelt. Zelf heb ik jaren gehad waarbij ik dacht dat het niet meer kon, een mouwloze jurk. Gelukkig ben ik daar nu overheen en ik draag ik met veel plezier zomerjurken met spaghettibandjes.

Behalve spaghetti bandjes heb je natuurlijk ook de halterjurk, de mouwloze jurk en de jurk met brede schouderbanden.

Heb je even geen zin in blote armen, draag zo’n jurk dan met een wit T-shirt of witte blouse eronder. Of wil je het wat zakelijker, draag er dan jasje overheen. Hier zie je drie variaties met een jurk met spaghettibandjes

Is het je wel eens opgevallen hoeveel vrouwen boven de 50 mouwloze tops dragen?  Onze eigen koningin Maxima, Michelle Obama, Brigitte Macron en ook Jane Fonda laten regelmatig hun armen zien.

Het is dus absolute lariekoek dat je je armen niet mag laten zien boven je 50ste. Dus of je nu dikke of dunne armen hebt, oud of jong bent, show ze! Zeker nu je armen in de zomer op hun mooist zijn.

5 simpele tips & tricks voor armen met een golden glow!

1 Gladde oksels

Bij een mouwloze top zie je vaak ook een stukje van je bovenlijf, gladde oksels zijn dan net wat fijner.

2 Scrubben

Blote armen zijn het mooist als ze glanzen, een milde scrub doet wonderen. De zomerse kleur blijft zitten, maar de dode huidcellen verdwijnen. Op een glanzende huid weerkaatst het licht ook mooier.

3 Smeren

Als je de armen dagelijks insmeert met bodylotion blijven ze zacht en glanzend en blijft de zomerse kleur ook langer zitten.

4 Foundation

Wist je dat er foundation is voor je lijf? Ik vind het de uitvinding van de eeuw. Als ik een feestje heb, smeer ik een beetje body foundation op mijn armen. Het werkt net zoals gewone foundation. Het plakt niet en geeft niet af, maar de oneffenheden verdoezel je en je krijgt er een mooie egale kleur van op je armen.

5 Glitters

Ik kan niet meer zonder: bodylotions waar parelmoerpigmenten inzitten. Nauwelijks te zien met het blote oog, behalve dan dat je huid een prachtige ‘golden glow’ krijgt, omdat de gouden glitters weerkaatsen in het licht.

Dit zijn mijn 6 favoriete jurken voor de zomer.

1 Halterjurk Ted Baker € 260

2 Mouwloze zijden jurk H&M € 99

3 Krijtstreepjurk met stretch Studio Anneloes € 109,95

4 Jurk met brede schouderbanden Usisi Sister € 385

5 Midi jurk met print en spaghetti bandjes van Zara € 39,99

6  Zwarte wijde jurk Arket € 75

Veel plezier met je mouwloze looks!

Reacties (2)

Bezoeker
4/2 | 

Nou… ik heb er toch moeite mee als 67 jarige. Ik heb veel rimpels op mijn borst en achterlijk veel rimpels op mijn bovenarmen. Voeg daarbij een oude huid en mijn behoefte om daarmee te koop te lopen, is vergaan. Ik vind het gewoon niet mooi om naar te kijken.
Greetje

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising