Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Modisch of boerentrien? De kinderen van Anita verklaren haar voor gek

Modeblogger Anita heeft de hoon van haar kinderen over haar heen gekregen. “Mam, je borsten zijn énorm, deze jurk kan écht niet!”Tante BetjeAnita: “Holly Hobby, vonden ze me. En dat om de bloemenjurk van nu. De must-have van de catwalk. Dit seizoen heeft de bloemenjurk ruches, is ‘ie kuitlang en ...

Anita Willemars

Modeblogger Anita heeft de hoon van haar kinderen over haar heen gekregen. “Mam, je borsten zijn énorm, deze jurk kan écht niet!”

Tante Betje
Anita: “Holly Hobby, vonden ze me. En dat om de bloemenjurk van nu. De must-have van de catwalk. Dit seizoen heeft de bloemenjurk ruches, is ‘ie kuitlang en heeft een seventies look. Denk ‘Little House on the Prairie’. En dat is nou precies een model wat mij absoluut niet staat. Tantje Betje, lijk ik. Een normaal mens zou de trend naast zich neer leggen, maar dat kan ik niet.

'Ik moest een bloemenjurk hebben'
Ik wil zo graag meedoen met de mode, dat ik dus ook per se zo’n bloemenjurk wil. Na lang zoeken en passen heb ik er uiteindelijk eentje mee naar huis genomen, ook al ik weet dat het mij niet flatteert. Ik wil zo graag laten zien, dat ik van nu ben (en niet van ‘last season’). Gisteren trok ik de jurk aan (kaartje voor de zekerheid nog even laten zitten). Na de lach-uitbarsting van mijn kinderen, heb ik de jurk dus maar weer uitgetrokken. Vanmorgen voor de zekerheid nog even aan de buurvrouw gevraagd, een hippe vrouw van mijn leeftijd.

Hup dat kaartje eraf!
"Geweldig", riep ze, helemaal seventies, de trend van nu! Ik kon haar wel zoenen, en heb direct het kaartje eraf getrokken. Maar die schoenen kunnen niet, je lijkt wel Holly Hobby….. Dus vandaar de foto met blote voeten. Nu hoop ik maar dat ik de ‘juiste’ schoenen of laarzen kan vinden, anders zou dit wel weer eens mijn zoveelste miskoop kunnen worden.

Hoe draag je nu zo’n jurk in 2017?
Heb je een slank of recht lichaam dan is deze look perfect voor je. Of je nu hakken, platte schoenen of sneakers bij de jurk draagt, het zal je prachtig staan. Ben je wat voller, dan is het handig de jurk te combineren met een ander kledingstuk. Denk bijvoorbeeld aan een mouwloos vest (een lang vest dat je iets over de jurk heen draagt) of een colbert. Wat je ook kunt doen is de jurk niet hooggesloten dragen, maar juist open knopen zodat je een stuk been kunt zien. Of doe er een hemdje onder zodat de jurk speelser lijkt.

Klein van stuk
Ben je wat kleiner dan is een hak wel aan te raden, omdat lange wijde jurken vaak iets kleiner maken. Wil je toch sneakers, let dan op dat de stof fladderig en transparant is, zodat de jurk als het ware om je heen zweeft.

Grote borstpartij?
Heb je echt grote borsten of billen? Dan is dit best een moeilijke look. Hoe vaak zie je Kim Kardashian in een romantische hooggesloten bloemenjurk met ruches? Ruches maken nu eenmaal niet slanker en met een bloemenjurk lijk je snel op een boerendochter. Een jurk van dunne wijde stof, maakt slanker omdat de stof dan om je heen gaat zwieren.

Dit zijn mijn favoriete bloemenjurken van dit seizoen:

1. Lange doorknoopjurk met bloemendessin Ganni bij De Bijenkorf, € 219

2. Romantische rozen geprint op donkere ruchesjurk & OtherStories, € 99

3. Lange patchwork bloemenjurk Max & Co, € 255

4. Jurk van dunne soepele stof met fantasieprint Vera Mode bij Zalando, € 44,95

5. Lichtroze bloemenjurk met dun zwart lint accent bij de hals Ganni bij Net-a-Porter, € 220

6. Donkerblauwe bloemenjurk met striksluiting bij de hals C&A, € 29,95

7. Lange jurk met bladerdessin Fabienne Chapot bij De Bijenkorf, € 290