Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Modeblogger Anita: Waarom lange oorbellen iedereen jonger maken

Het mode-accessoire van aankomende zomer is: Lange oorbellen, zowel lange hangers als grote ronde oorbellen. Je zag ze bij de modeshows dit voorjaar. Lange oorbellen zijn hét fashion statement dit seizoen. Het staat bijna iedereen, zowel jong als oud. Maar juist als je wat ouder bent, knap je eno...

Anita Willemars

Het mode-accessoire van aankomende zomer is: Lange oorbellen, zowel lange hangers als grote ronde oorbellen. Je zag ze bij de modeshows dit voorjaar. Lange oorbellen zijn hét fashion statement dit seizoen. Het staat bijna iedereen, zowel jong als oud. Maar juist als je wat ouder bent, knap je enorm op van die lange bellen.

Waarom maken lange oorbellen jonger?

  1. Oorbellen met de kleuren zilver, goud en rosé goud lichten de teint in je gezicht iets op, je ziet er daardoor stralender en jonger uit.
  2. Langere oorbellen bewegen mee met je hoofd. dat geeft een speels effect. En net zoals langer haar je jonger maakt, geven lange oorbellen ook een jeugdiger uitstraling.
  3. Als je wat ouder wordt, onttrekt er steeds meer kleur uit je gezicht. Kleurige oorbellen geven je gezicht kleur. Kies voor hangers met de kleurtonen van je ogen, je ogen gaan daardoor meer stralen.

Handige tips voor het kiezen van de juiste oorbellen

Heb je een lang gezicht, kies dan voor oorbellen met rondingen erin, dit breekt de lengte van je gezicht. Heb je een rond gezicht, kies dan voor lange smalle oorbellen.

Heb je kort haar, kies dan voor oorbellen die iets langer zijn dan je haar, zodat ze er net onderuit piepen. Heb je echt superkort haar, dan kun je ervoor kiezen om juist lange oorbellen als statement te dragen.

Draag je veel zwart, ga dan voor kleurige oorbellen, die maken je look wat kleuriger. Julianne Moore geeft hier het goede voorbeeld met Chopard:

Zijn je gaatjes in de loop van de jaren uitgerekt, probeer dan eens clip oorbellen, uitgerekte gaatjes maken ouder.

Witte parels lichten je gezicht op, je tanden gaan er van stralen.

Welke oorbellen je ook kiest, zorg ervoor dat ze ‘ultralicht’ zijn! Een paar minuten lijken alle oorbellen licht, maar als je ze een hele dag in hebt, moeten ze echt niet te zwaar zijn. Dan rekken je lellen uit en je kan er zelfs hoofdpijn door krijgen.

Kies voor flexibele oorbellen. Oorbellen die lang er recht zijn (en niet goed buigen), gaan in de weg zitten als je je hoofd draait.

Dit seizoen zie je veel oorbellen waarvan de linkeroorbel net iets anders is dan de rechteroorbel

Op de foto draag ik gekleurde oorbellen van Zara (€ 12,95). Ze zijn echter net te zwaar, dus ik draag ze alleen op feestjes.

Dit zijn mijn favoriete oorbellen van dit seizoen:

Klik op de foto als je meteen wil shoppen.

Oorbellen met franjes en kralen Zara € 12,95

Lange oorbellen in drie verschillende vormen &Other Stories € 29,95

Cirkelvormige oorbellen Wouters & Hendrix bij De Bijenkorf € 215,-

Twee verschillende oorbellen Michael Kors € 59,-

Gehamerde goudkleurige oorbellen Kenneth Jay Lane € 50,-