Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Modeblogger Anita: waarom je eerst de nieuwe trends moet weten voordat je koopt in de uitverkoop!

Heerlijk die uitverkoop met al die mooie kleren die ineens veel goedkoper zijn. Maar pas op! Laat je niet verleiden tot miskopen en zeker niet tot kledingstukken die na dit seizoen echt uit de mode zijn. Ik geef je alvast een voorproefje van de aankomende trends. Zodat je met deze kennis in je ac...

Heerlijk die uitverkoop met al die mooie kleren die ineens veel goedkoper zijn. Maar pas op! Laat je niet verleiden tot miskopen en zeker niet tot kledingstukken die na dit seizoen echt uit de mode zijn. Ik geef je alvast een voorproefje van de aankomende trends. Zodat je met deze kennis in je achterhoofd wat makkelijker kunt beslissen over een eventuele nieuwe aankoop.

Dit zijn de trends voor lente 2018!

1. Pastels
In de winter zag je al veel roze, en deze kleur blijft ook aankomend voorjaar. Samen met lichtblauw, lavendel en geel vormen ze de pastellen. Als je geluk hebt vind je misschien lila of lavendel, dit wordt echt dé kleur voor het voorjaar.

2. Bloemen
Bloemen zijn al jaren in de mode, dit voorjaar zie je veel grote heldere bloemenprints. En dan het liefst met een lichte achtergrond. Koop wel direct je hele outfit in dezelfde bloem of in een bloemenmix, want nieuw is ook dat je van top tot teen in een bloemenprint gehuld bent.

3. Ruiten
Je zag al veel ruiten afgelopen winter, en de ruit loopt door naar het nieuwe seizoen. Let wel, in het voorjaar zie je meer ‘rechte’ ruiten dan klassieke ruiten, en helaas aankomend seizoen geen Schotse.

4. Donker denim
Jeans op chique! De spijkerbroek wordt donker en met hoge taille. In donker denim zie je ook jurken, rokken en jassen. Alle denim is wel chique en vrij minimalistisch qua styling.

5. De trenchcoat
De trenchcoat zie je het voorjaar in alle soorten en maten. Mijn favoriet is de oversized trenchcoat, met een grote riem in de taille.

6. Pakken
Je zult veel pakken tegenkomen aankomend voorjaar. De vorm maakt niet uit, zowel strak als wijd is in de mode, en dit geldt zowel voor de jasjes als voor de broeken. En het kan ook gecombineerd, dus wijde jas, strakke broek en omgekeerd.

7. Franjes en ruches
Lange franjes en ruches worden dit voorjaar juist overdag gedragen, en zitten vaak op klassieke kledingstukken zoals de kokerrok of de trenchcoat. Je kunt ook kiezen voor alleen franjes aan je tas of aan je schoenen.

Extra tips!
Tip 1: De uitverkoop is ook hét moment om je basics aan te vullen. Door de lagere prijs kun je misschien juist een betere kwaliteit kopen of een designer basic veroorloven.

Tip 2: Koop niet te veel, hoe verleidelijk het ook is. Koop alleen iets als je ervan overtuigd bent dat je het minstens 20 x gaat dragen, en dat het past bij de rest van je kleding. Bij twijfel niet doen!

Dit zijn mijn 5 favoriete kledingstukken van de uitverkoop:

1. De kokerrok
Deze kokerrok was boven mijn budget, maar nu niet meer. De bloemenprint op lichtblauwe ondergrond blijft voorlopig in de mode. Erdem: van € 855 naar € 425 euro.

2. Lichtroze leren handtas met stiksels
Voor mij is roze het nieuwe beige en wordt de roze tas een klassieker. Ted Baker: van € 300 naar € 180 euro

3. Vrolijk gekleurde jurk met ruches 
Deze jurk is ideaal voor de zomer of met een vestje. Karen Millen: van € 225 naar € 96 euro

4. De laars met sok
Ik weet dat ‘sok’ laarsjes mij niet flatteren. Ik vind ze zo leuk en het maakt elke outfit meer up-to-date, vandaar deze betaalbare laarsjes. Zara: van € 89,95 naar € 49,95

5. Blouse met ruit
Een mooie basic in zwart-wit. H&M: van € 24,99 naar € 12,99 euro.