Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Mode expert Anita: 5 redenen waarom rood iedereen mooier en jonger maakt!

Rood is de kleur van de liefde, dus dé kleur om vandaag op Valentijnsdag te dragen. Rood maakt je mooier en jonger, daarom draagt Koningin Máxima ook zo graag rood. Het leuke van de kleur rood is dat er zoveel nuances zijn, daardoor zit jouw kleur er zeker bij.5 redenen om rood te dragen:1. Rood ...

Anita Willemars

Rood is de kleur van de liefde, dus dé kleur om vandaag op Valentijnsdag te dragen. Rood maakt je mooier en jonger, daarom draagt Koningin Máxima ook zo graag rood. Het leuke van de kleur rood is dat er zoveel nuances zijn, daardoor zit jouw kleur er zeker bij.

5 redenen om rood te dragen:

1. Rood maakt jong

Als je wat ouder bent, heb je minder kleur in je gezicht. Een rood truitje, of (nog beter) rode lipstick, brengt weer kleur in je gezicht. Het rood laat je gezicht een beetje oplichten en daardoor lijk je direct jonger.

2. Rood valt op

De kleur is een signaalfunctie, het betekend let op. Voordeel hiervan is dat je duidelijk kunt laten zien wie je bent. Ideaal als je een presentatie moet geven, of een mening wil geven op een vergadering. Maar ook handig als je iets wil benadrukken. Een rode rok om je benen te laten zien, een donkere top om je buikje te camoufleren.

3. Rood maakt vrolijk

De kleur van dit seizoen is een soort licht felrood. Draag het liefst een hele outfit in rood. Door je ton-sur-ton te kleden, lijk je slanker.

De kleur maakt vrolijk. Als je het zelf draagt, straal je vrolijkheid uit, en de mensen om je heen worden dan ook vrolijk. Andere hippe 'rode' kleuren van nu zijn roze en kersenrood.

4. Rood als blikvanger

Ben je een ingetogen type en draag je het liefst niet opvallende kleuren, probeer dan eens een rood detail bij je outfit. Denk aan rode zomerschoenen of een rode ceintuur. Deze zomer zie je veel rode handtassen. Bijvoorbeeld een prachtige beige outfit met een rode tas.

5. Rood staat iedereen

Rood staat bij iedereen mooi, wel is het goed om te kijken welke tint het beste bij je huid past. Heb je een koele huidtint dan staat bijvoorbeeld frambozenrood erg mooi. Heb je een warme huidtint, kies dan eerder kersenrood.

Op de foto draag ik een rode kantoenen broek van Arket en een rood cashmere trui met korte mouw van Peter Hahn.

Dit zijn mijn 5 favoriete rode items van het moment:

1. Cashmere vest

Peter Hahn € 79,95

2. Rode jurk met kant

French Connection by De Bijenkorf € 160,-

3. Rode wikkeljurk

Equipment € 715,-

4. Plisse broek

Zara € 49,95

5. Push up BH

Marlies Dekkers € 69,95

Bonus: Fijne shopper

Stella McCartney € 495,-