Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Mode expert Anita: 10 redenen om vaker blauw te dragen

Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Het is nog donker in de ochtend, de goede voornemens van nieuwjaarsdag zijn mislukt en de vakantie is nog ver weg. Maar wist je dat blauw jonger maakt, en zelfvertrouwen uitstraalt? Ik zeg trek lekker een felblauw shirt aan je voelt j...

Anita Willemars

Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Het is nog donker in de ochtend, de goede voornemens van nieuwjaarsdag zijn mislukt en de vakantie is nog ver weg. Maar wist je dat blauw jonger maakt, en zelfvertrouwen uitstraalt? Ik zeg trek lekker een felblauw shirt aan je voelt je direct een stuk vrolijker. Happy Blue Monday!

10 redenen om blauw te dragen:

1. Blauw en met name lichtblauw en hardblauw zijn de nieuwe zomerkleuren voor aankomend voorjaar. Van Balenciaga tot Gucci; de kleur blauw zag je overal op de catwalk.

2. Blauw is een ideale kleur om te combineren. Klassiek is natuurlijk de combinatie blauw met beige. Wil je de trend zetten dit voorjaar, kies dan voor blauw met hardgeel.

3. Blauw is een kleur die bij iedereen mooi staat, je hebt wel 50 tinten blauw, van pastelblauw tot paarsblauw, de kleur past daardoor bij elke huidskleur.

4. Blauw is een ideale kleur om ’ton sur ton’ te dragen, de tinten matchen goed met elkaar en een hele outfit in dezelfde tint kleedt af.

5. Heb je al eens aan blauwe accessoires gedacht, een blauwe tas bijvoorbeeld? Donkerblauw is een klassieke kleur, maar met hardblauwe tas maak je direct een ‘statement’, je valt op een elegante manier op.

6. Blauw straat rust, kalmte en vertrouwen uit, men ziet je als een loyaal en betrouwbaar persoon.

7. Donkerblauw associëren we onbewust met plichtsbesef, vandaar dat bijvoorbeeld politici en politie de kleur donkerblauw dragen. Maar ook Meghan Markle draagt vaak donkerblauw om dezelfde reden.