Als er één jaar is waarin je ongestoord op de bank kunt gaan liggen met Kerst, dan is het dit jaar. Maar toch, doe het niet. Je wordt er echt alleen maar chagrijnig van. Trek je mooiste jurk aan, leef je uit met make-up en aanschouw ‘the most fabulous’ versie van jezelf, puur als opkikker. Dit zijn mijn 7 slimme make-up tips.

1 Rode lippen

Als je er iets is wat direct een feestelijk effect geeft, dan zijn dat rode lippen! Ben je jong, dan volstaat alleen lipstick, ben je net als ik boven de veertig (ik ben 58 jaar), dan staan alleen rode lippen een beetje raar. Wil je toch alleen lipstick dragen, kies dan een kleur die wat dichter bij je eigen lipkleur ligt. Dit is wat subtieler en staat toch feestelijk.

Ga je wel voor rode lippen, teken dan vooraf met een (geslepen) potlood een randje net buiten je liplijn en kleur het daarna in met lipstick. Het lijntje zorgt ervoor dat de lipstick niet uitloopt.

2 Egale huid met een subtiele glans

Na je vijftigste doet een likje foundation wonderen. Het egaliseren van je huid maakt direct jonger en als je dan met een concealer ook nog de wallen / kringen onder je ogen en eventuele ‘dark’ spots (pigmentvlekken) aanstipt, dan heb je een prachtige ‘flawless skin’, zoals dat tegenwoordig heet.

Met een highlighter kun je eventueel nog wat subtiele glans op je jukbeenderen toveren.

3 Eyeliner à la Máxima

Dit is het moment om oefenen met vloeibare eyeliners. Als je ouder bent, gaan ook je oogleden rimpelen en dan krijg je al snel zigzaglijntjes. Trek je oogleden dus strak en begin de lijn dun bij de binnenste ooghoek en maak aan de buitenzijde van je oog de lijn wat dikker, voor een ‘liftend’ effect van je oog.

Als je goed naar koningin Máxima kijkt, dan zie je dat ze altijd eyeliner draagt boven het oog maar ook een klein beetje aan de onderkant van haar oog, waarbij ze het aan de buitenkant wat zwaarder aanzet. Dit zorgt voor een optimaal ‘natuurlijk’ liftend effect voor de ogen.

4 Een gouden oogopslag

Denk aan Blondie (jaren zeventig) en breng witte of licht beige oogschaduw aan in de binnenste hoeken van het ooglid en juist donkere oogschaduw aan de buitenzijde. Je krijgt dan direct een ‘natural’ ooglift.

Debbie Harry is door de jaren heen trouw gebleven aan deze look. De truc is nu om precies in het midden van je oog, dus recht boven je pupil een verticaal streepje goudglans of gouden glitters aan te brengen voor een extra feestelijke uitstraling. Je gaat direct stralen en je ogen lijken groter.

5 Gloss à la Trinny

Doe zoals Trinny 'What not to Wear' Woodall (Instagram 823.000 volgers) en gebruik een lipgloss voor op je gezicht.

Je kunt daarmee op het laatste moment nog even de jukbeenderen, het wenkbrauwbot (precies onder de boog van je wenkbrauw) en natuurlijk je lippen een extra glansje geven.

6 Glitters op je nagels

Als je wat ouder bent, zijn glitters op je gezicht misschien een beetje te veel kermis, maar glitternagellak op je handen geeft juist weer een vrolijk en jonger effect.

Het feestelijks is om eerst een rode laag nagellak op te brengen en daarna pas een laag met glitternagellak. Vaak zijn meerdere lagen met glitters mooier zodat je handen bij elke beweging het licht vangen.

7 Virtuele assistentie

Op de juiste manier de make up aanbrengen die het beste bij je past, klinkt makkelijker dan het is. Daarbij zijn er continue nieuwe producten waar ook ik soms nog nooit van gehoord hebt.

Laatst heb ik een ‘virtuele’ sessie gedaan met het merk Charlotte Tilbury. Ik vond het geweldig. Je krijgt echt één op één advies en je kunt alle vragen stellen die je wilt. Ik vond het bijna nog fijner dan bij de parfumerie zelf. Fijne, stralende feestdagen gewenst! 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (60) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising