De grote trend van dit moment is om de riem over je colbert te dragen. Het liefst zelfs over een oversized colbert. Als je jong en slank bent staat dit superleuk. Als je wat ouder bent en je taille is nagenoeg verdwenen, dan is deze trend best een uitdaging. 

De tailleriem is terug 

Dit seizoen is de riem een van de populairste accessoires. De riem draag je weer in de taille en of het nu op een jurk, bij een broek of over een colbert is, de riem is een hot item en maakt je outfit direct up to date. 

Accent op de taille

Het grote voordeel van een riem is dat hij je taille op precies de juiste manier kan accenturen. Draag je een smalle witte riem op een zwarte jurk, dan leg je het accent op de taille en lijk je direct slanker. Doe je dit met een dikke witte riem, dan verdwijnt dat effect en lijk je juist wat voller. 

Heb je weinig tot geen taille? Kies dan voor een zwarte dunne riem op een zwarte jurk. Je creëert dan het effect van een taille, waardoor je wat langer en slanker lijkt.

Kort of lang bovenlijf?

Kies je een ceintuur in de kleur van je top, dan laat je jouw bovenlijf iets langer lijken. Kies je de riem in de kleur van je rok of broek dan laat je je benen iets langer lijken. 

Een ceintuur over of onder je colbert?

Ga je net als ik de strijd aan met het jong willen blijven en wil je de ceintuur over je colbert dragen? Kies dan voor een jasje met dunne soepele stof en een wat langer jasje dat over de heupen valt. Hoe dikker de stof, des te dikker lijk jij zelf! Kies voor een smal ceintuur en ga voor een optimaal effect. 

Slank effect

Draag je een ceintuur in de taille terwijl je eigenlijk geen taille hebt? Draag dan een los jasje eroverheen. Je legt dan subtiel het accent op de taille, maar door het losse jasje zie je niet de contouren van je lichaam. 

Tip

Nog een goede tip. Steek, na het sluiten van de gesp, het uiteinde van de ceintuur onder je riem door zodat het recht naar beneden hangt. 

Trend

De trend is een riem te dragen in een felle en afwijkende kleur, bijvoorbeeld een neonkleurige riem.

Op de foto's draag ik een knalroze jasje van Berschka + Pantone € 39,99.

Mijn favoriete jasjes om met een ceintuur te dragen: 

1. Oversized colbert met contrasterende kleur ceintuur € 59,95 ZARA

2. Oversized colbert met micro ruitdessin Essentiel Antwerp € 365 via debijenkorf.nl

3. Beige blazer met linnen mix € 129 H&M 

4. Double brested jasje Chloé € 1700 via net-a-porter.com  

5. Krijtstreep colbert met bijpassende ceintuur &Other Stories € 129  

Opvallende riem met logo Off-white € 165 via debijenkorf.nl 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising