Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Fashionable tips voor Rokjesdag én verzorgde benen

Mode-coördinator Anita tipt 9 leuke rokken om Rokjesdag in te vieren en geeft meteen supersnelle tips voor mooie bruine 45+ benen!Heerlijk je voelt de zon al toenemen in kracht en aankomende woensdag wordt het 17 graden en over een week is het lente. Het moment dus om weer jurken en rokken te dra...

Anita Willemars

Mode-coördinator Anita tipt 9 leuke rokken om Rokjesdag in te vieren en geeft meteen supersnelle tips voor mooie bruine 45+ benen!

Heerlijk je voelt de zon al toenemen in kracht en aankomende woensdag wordt het 17 graden en over een week is het lente. Het moment dus om weer jurken en rokken te dragen en de zon op je blote benen te laten schijnen.

Rokjesdag

Ken je de beroemde uitspraak van Martin Bril nog? De term ‘rokjesdag’ gebruikte columnist Martin Bril voor de eerste keer in 1996 in z’n column voor Het Parool. Hij bedoelde met deze term dat in het voorjaar er één dag is dat vrouwen ‘en masse’ met blote benen (en rok) naar buiten gaan.

Je kunt dit ook de eerste zonnige dag van het jaar noemen, waarbij je geen zin meer hebt in een panty. De term is zo populair geworden dat ‘ie inmiddels in het Van Dale woordenboek is opgenomen en er in 2016 zelfs een film over gemaakt.

Tips voor de mooiste blote benen

1 Scrubben

Niet alleen je benen, maar je hele lichaam is gebaat bij een scrubbeurt. Je kunt kiezen voor de sisal handschoen of voor een van de vele scrubcrèmes. Voordeel van een  scrubcrème is dat er direct verzorgende ingrediënten bijzitten. Je benen voelen daarna zachter aan en het daglicht zal mooier reflecteren op je (gladdere) benen.

2 Ontharen voor gladde benen

Door het scrubben zijn de haartjes al wat rechter gaan staan, zodat het ontharen makkelijker gaat. Er zijn vele manieren, ikzelf scheer om de dag m’n benen onder de douche, maar kies vooral de methode die je het prettigst vindt. Je kunt je benen tegenwoordig ook laten laseren, dit kost wel wat tijd (en geld) maar dan heb je nooit meer haar op je onderbenen.

3 Hydrateren met shimmering oil

Na het scrubben en ontharen is het belangrijk je benen te hydrateren, zodat je benen zacht en glad blijven. Wil je direct mooie benen, kies dan voor een shimmering oil of een shimmering body-lotion. Door de minuscule glinsterdeeltjes krijg je direct een zonnige en subtiele glans op je benen.

4 Bruin zonder zon

Heb je vrij witte benen, zoals ik, dan is bruin zonder zon een absolute aanrader. Je hebt ze in vele vormen, mijn favoriet is de bodylotion met een kleurtje zodat je benen langzaam bruiner worden en je per dag kunt kijken of je wel of niet nóg een tintje bruiner wilt gaan.

5 De mooiste benen op elke leeftijd

Mijn absolute favoriet op bruine benen-gebied is de body foundation. Het werkt net zoals foundation, maar is speciaal voor je benen. Behalve bruine benen krijg je dus ook een egale kleur en het verdoezelt direct alle oneffenheden.

Je benen ogen zo gladder en egaler. Kies (net als bij foundation voor je gezicht) een kleur die past bij je huidskleur. Body foundation is bijna altijd waterproof.

Lancaster Sun 365 BB Body Cream € 22,50

De korte rok

Als het aan de ontwerpers ligt van we massaal voor de korte rok. Als 59-plusser zeg ik:  kijk vooral waar jezelf blij van wordt. In de collecties zie ik alle lengtes terug. Van mini tot maxi, dus. Dit zijn mijn Mijn 9 favoriete rokken van dit seizoen:

1 Felle kleur

Roze rok met glans &Otherstories € 69

2 Multi streep

Soepelvallende rechte shiny rok met streep opdruk Caroline Biss € 160

3 Glans

Uitlopende rok van imitatieleer met subtiele glanslaag Luisa Cerano € 229

Zo ziet ie eruit als je 'm draagt, echt leuk en chic. 

4 Broderie

Lange rok met opengewerkte borduursels Zara € 69,95

5 Print

Soepele rok van Habotai zijde met print Humanoid € 249

6 Mini

Korte rok met structuur stof Zara € 29,95

7 Pencil

Blauwe rechte rok COS € 99

8 Plissé

Plooirok van dunne stof met lichte glans H&M € 34,95

9 Leer

A-lijn rode midi-rok van lamsleer Munthe via De Bijenkorf € 439