Sporten is voor iedereen belangrijk, of je nu zwemt, wandelt of aan krachttraining doet. In deze periode beweeg ik veel minder, waardoor voor mij sporten nog belangrijker is geworden.

Oefeningen

Nu ik in coronatijd alles vanuit huis doe, mis ik de dagelijkse fietstochten naar mijn afspraken, maar heb ik wel tijd om uitgebreider te koken en taarten te bakken. Je begrijpt, de coronakilo’s vliegen eraan. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, heb ik mijzelf aangemeld bij een personal trainer om buiten te kunnen sporten. Ik kan je vertellen, ik vind het geweldig! Het kost een vermogen en ik doe het alleen maar in deze coronaperiode, maar zo’n uurtje persoonlijke aandacht is echt een investering in jezelf.

Wat trek je aan tijdens het sporten?

Goede sportschoenen en een stevige sportbeha zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar als je een beetje van jezelf houdt, schaf dan ook een sportoutfit aan. Ik heb jarenlang in een katoenen T-shirt en een legging gesport en vond al die strakke sportpakjes maar overdreven.Achteraf vind ik het jammer dat niemand mij heeft verteld dat sportkleding zoveel fijner sport.

Elastisch

Het grote voordeel van sportkleding is namelijk dat het een veel betere vocht- en temperatuurregeling heeft. Het zit comfortabeler en de grote transpiratieplekken in je shirt zijn verleden tijd. Daarbij zijn sportkleren vaak strak en elastisch, zodat alles goed op z’n plek blijft zitten. Zodat je niet ineens in je blote buik sport als je een bukoefening moet doen waarbij je T-shirt over je hoofd valt, bijvoorbeeld.

Laat ook wat voor je shapen!

Koop je nieuwe sportkleding, kijk dan in de spiegel of de kleding goed op z’n plek blijft zitten tijdens het bewegen. Wil je er ook voor het oog goed uit zien, koop dan sportkleding met ‘shaping’ effect. Je benen, buik en borsten zien er dan net wat mooier uit. Nu ik tegenwoordig buiten sport vind ik dat wel fijn. Dus of je nu 25 of 85 jaar bent: investeer in mooi aansluitende sportkleding, een buikje krijgen we allemaal als we ouder worden.

Tip

Was je sportkleding direct na het sporten, zo blijven je sportkleren langer goed en blijft het mooi elastisch.

Ik draag een legging en een top van Deblon Sports en een windjack van Uniqlo.

1 Nike sportlegging met print, Bijenkorf € 120

2 Nike shirt, Bijenkorf € 40

3 Sport bralette H&M € 17,95

4 Sportlegging met shaping effect H&M € 19,99

5 Sportshirt met strepen en ‘slimming’ en ‘supporting’ effect Deblon Sports € 89,95

6 Sportlegging met strepen en 'slimming’ en ‘supporting’ effect Deblon Sports  € 129,95

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising